UCLA-gymnaste pakt uit met excentrieke grondoefening en krijgt meteen complimenten van… Missy Elliott

Ondanks de dramatische gezondheidstoestand in Los Angeles wordt er toch ook geturnd op universitair niveau. UCLA uit Los Angeles won een onderlinge competitie tegen Arizona State, mede dankzij een opmerkelijke grondoefening van Nia Dennis. “Deze oefening staat voor alles wie ik ben”, aldus de Afro-Amerikaanse gymnaste na afloop. Zij kreeg prompt complimenten van popster Missy Elliott en Simone Biles, de beste turnster van de planeet.

Dennis koos niet voor een klassieke muzikale begeleiding maar liet zich en haar omgeving - let op haar teamgenotes - opzwepen door de muziek van Kendrick Lamar, Beyonce, Tupac Shakur, Missy Elliott, Soulja Boy en Megan Thee Stallion. Stuk voor stuk Afro-Amerikaanse muzikanten. Dennis reageerde achteraf door te stellen dat deze oefening alles voorstelde waar zij als jonge vrouw voor staat. “Ik wilde er heel wat van mijn leefwereld en cultuur in steken. Ik wilde er een dansfeest van maken want dat past het best bij mijn persoonlijkheid.”

De oefening bleef niet onopgemerkt. Simone Biles zelf liet haar appreciatie via twitter blijken: “okay @DennisNia do the damn thing girl this was so fun to watch! keep killing it!” Ook Missy Elliott, één van de sterren wiens muziek werd gebruikt, stak haar bewondering niet onder stoelen of banken.

Dennis treedt met haar grondoefening in de voetsporen van Katelyn Ohashi. Ook zij studeerde aan UCLA en ook zij deed met haar spectaculaire grondoefening heel wat monden openvallen.

 (gvdl)