©  BELGA

VIDEO. Beringenaar Dante Vanzeir scoort snelste goal ooit in het Belgische profvoetbal

Union heeft zaterdagavond zijn eerste wedstrijd in 2021 winnend afgesloten. De koploper in 1B won met 2-4 bij Deinze. Dante Vanzeir zorgde met een goal na zeven seconden voor de snelste goal ooit in het Belgisch profvoetbal. Vanzeir onttroont daarmee Victor Osimhen, die voor Charleroi in 2019 na acht seconden scoorde tegen Antwerp.

Arno Schepers/Domien Brepoels

Het snelle doelpunt roept herinneringen op aan het duel Sassuolo-AC Milan op 20 december. Toen bracht Rafael Leao de Milanezen al na zes seconden op voorsprong na een bliksemsnelle aanval vanaf de aftrap. Uiteraard goed voor de snelste goal ooit in de Serie À.

Na de openingsgoal meteen na de aftrap van Vanzeir kwam Deinze langszij via De Belder (19.). Union klom opnieuw op voorsprong dankzij een treffer van Fixelles (27.). Undav (58.) diepte vanaf de stip de Brusselse voorsprong uit na rust. De 2-3 van Challouk (60.) leverde geen vervolg meer op voor de thuisploeg en opnieuw Undav legde twee minuten voor tijd de 2-4 eindstand vast.

In de tussenstand in 1B telt leider Union na zestien speeldagen 38 punten. Eerste achtervolger Seraing, dat zondag nog naar Westerlo moet, telt voorlopig op twaalf punten achterstand. Deinze is voorlopig vierde met 23 punten.

Zondag zijn er nog Westerlo-Seraing en Lommel-RWDM in de 1B Pro League. Vrijdag won Lierse de opener van 2021 in 1B met 3-1 van Club NXT.