De inwoners van Heers kunnen binnenkort hun coronaprik krijgen in het gemeenschapscentrum Panishof in Borgloon.

De inwoners van Heers kunnen binnenkort hun coronaprik krijgen in het gemeenschapscentrum Panishof in Borgloon. © FrMi

Vrijwilligers gezocht voor vaccinatiecentrum in Panishof

Heers -

Alle inwoners van Heers, Borgloon, Kortessem en Wellen kunnen binnenkort hun coronaprik krijgen in het gemeenschapscentrum Panishof in Borgloon. De gemeentebesturen zijn nog op zoek naar vrijwilligers om het vaccinatiecentrum te bemannen.

Het Panishof in Borgloon is een van de twee vaccinatiecentra in eerstelijnszone Haspengouw. “Er werd gekozen voor het Panishof door de centrale ligging binnen de verschillende gemeenten”, zegt burgemeester Kristof Pirard van Heers. “Bovendien is het niet evident om zo’n vaccinatiecentrum op te richten. Er zijn duidelijke richtlijnen rond het volume, de uitrusting en de infrastructuur. De belangrijkste factor is het verzorgend en medisch personeel dat steeds ten dienste van het centrum moet staan. Zij moeten naast hun reguliere taken ook nog eens de vaccinatiecentra bemannen en medisch runnen. Voor de bemanning zijn er dan ook nog helpende handen nodig, zeker mensen met een medische achtergrond.”   

Mobiele teams

Op donderdag 28 januari wordt het vaccinatiecentrum opgebouwd. “We zijn momenteel bezig met de organisatie, de inrichting en de werken die hiervoor moeten gebeuren, samen met externe bureaus”, aldus Pirard. “De precieze opstart ligt nog niet vast. We hopen het centrum binnen de kortste keren functioneel te maken.”

De gemeente zal bovendien steun bieden om minder mobiele personen ter plaatse te krijgen. “Daarvoor schakelen we onder meer de Minder Mobielen Centrale van het OCMW in. Ook thuisvaccinatie door mobiele teams is mogelijk, al kan dat alleen in specifieke gevallen die aanbevolen worden door de huisartsen en goedgekeurd zijn door de zorgraad.”

Wil je helpen in het vaccinatiecentrum in het Panishof? Meld je dan aan via info@heers.be met vermelding van je naam, adres, gsm, e-mailadres en professionele achtergrond.

FrMi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio