© Stad Beringen

Beringen herstelt halve hectare bos na stormschade

Beringen -

In de ruime omgeving rond Koersel Fonteintje liggen heel wat waardevolle bossen. De storm van 4 juni 2019 vernielde echter grote stukken natuur. “Daarom kiest stad Beringen voor een grootschalige hersteloperatie”, zegt schepen van Milieu Tijs Lemmens. “De schade op de drie locaties is enorm. We versnellen structureel het herstel met wel 3.239 inheemse bomen op een totale oppervlakte van 4.639 m² of bijna een halve hectare.”

Stad Beringen

Voor het planten zelf schakelt de stad de sociaal inclusieve onderneming De Winning uit Lummen in. “Na een vlotte samenwerking in het Park van de directeur en op de Avonturenberg, doen we voor deze herstelling ook beroep op hen. De locaties die hersteld moeten worden, bevinden zich aan een tractorpad dat aftakt aan de Grauwe Steenstraat, net buiten het militair domein”, vult schepen van Groen Jean Vanhees aan.

Schepen Lemmens schetst de plantwijze: “De zomereik, zwarte els en hazelaar groeien in het midden van de drie percelen, terwijl de wilde lijsterbes en haagbeuk aan het pad staan. We hebben hiervoor onderzocht welke soorten bijdragen aan de biodiversiteit en ecologisch waardevol zijn. Ten slotte staan de bomen gemengd met voldoende afstand voor wortelgroei en natuurlijke vegetatie.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio