Bondskanselier Angela Merkel. 

Bondskanselier Angela Merkel. ©  AFP

Duitsland verlengt harde lockdown al zeker tot 14 februari

Duitsland blijft nog zeker tot 14 februari in harde lockdown. Dat zijn bondskanselier Angela Merkel en de deelstaatspremiers dinsdag overeengekomen, aldus bronnen die bij de gesprekken betrokken waren. Het aantal besmettingen in Duitsland blijft hoog en er heerst ongerustheid over de Britse coronavariant.

Bron: BELGA

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Duitsland besloot vorige maand scholen, cafés, restaurants en niet-essentiële bedrijven en winkels, en culturele instellingen te sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, in elk geval tot 10 januari. Begin januari werden die maatregelen al verlengd tot 31 januari, nu komt er dus opnieuw een verlenging.

Concreet wordt aan inwoners gevraagd om hun contacten tot het absolute minimum te beperken. Huishoudens mogen maximaal één persoon uit een ander huishouden ontvangen. Bedrijven worden aangemoedigd om mensen ook zo veel mogelijk van thuis uit te laten werken. Mensen die wonen in gebieden waar gedurende een week meer dan 200 besmettingen per 100.000 inwoners worden vastgesteld, mogen niet verder dan 15 kilometer van huis gaan.

Reizigers uit vrijwel alle landen die in Duitsland uit risicogebieden aankomen, moeten twee keer een coronatest ondergaan. Ook al is de eerste test negatief, toch is een quarantaine van vijf dagen verplicht.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's