©  AFP

Wat is het nu? Organisatie Australian Open fluit minister terug: “Twee positieve spelers? Dat klopt niet”

De toernooidirecteur van de Australian Open Craig Tiley heeft dinsdag op een persconferentie ontkend dat twee spelers positief hebben getest op het coronavirus. Eerder op de dag had de gezondheidsminister van de staat Victoria, Brett Sutton, dat in een verklaring nochtans meegedeeld.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Sutton zei dat drie personen een positieve controle hadden afgelegd, twee spelers van rond de 30 jaar, en een jongere vrouw van ongeveer twintig die geen speelster is. Daarmee is het aantal besmettingen bij mensen verbonden aan de Australian Open opgelopen tot zeven. Er waren in totaal al negen positieve controles, maar twee daarvan waren oude gevallen.

Maar volgens Tiley klopt de informatie over de besmette spelers niet. “Onder de zes gevallen uit het contingent van de Australian Open plus dat ene geval, een vluchtbegeleider, zijn er geen spelers”, onderstreepte hij. “Ze behoren allemaal tot de begeleiding van de profs.”

De toernooidirecteur benadrukte verder dat er voorlopig geen plannen zijn om de strikte quarantaine te verspoelen waaraan 72 spelers zich moeten houden die op een vlucht zaten waarvan iemand bij aankomst in Australië positief testte. Bij de getroffenen is onder meer Kimmer Coppejans. Zij kunnen niet genieten van de gunstmaatregel om vijf uur per dag te trainen.

De Australian Open begint op 8 februari, drie weken later dan normaal.

Meer over Australian Open