©  BELGA

Australian Open: nu ook derde vlucht met coronageval, Hammenaar Kimmer Coppejans moet in volledige quarantaine

Kimmer Coppejans hoort bij de nu al 72 spelers die zich in Melbourne aan een strikte quarantaine moeten houden. Hij zat op een vlucht waarvan iemand bij aankomst in Australië positief testte op het coronavirus.

De Hammenaar nam het vliegtuig richting Australië vanuit Doha. Onder de passagiers testte een iemand positief, zo bevestigde de organisatie van de Australian Open zondag. Sowieso moet iedereen bij aankomst ‘down under’ twee weken in quarantaine, maar de tennissers zouden in aanloop naar de Australian Open wel vijf uur per dag mogen trainen.

Maar Coppejans wordt nu, net als de 24 andere spelers die op de vlucht zaten, als een risicocontact beschouwd en moet twee weken in zijn hotelkamer blijven. In totaal zijn nu al 72 spelers aan de strikte quarantaine gebonden. Allemaal zaten ze op een vlucht waarvan bij aankomst in Australië iemand positief testte.

“Een bittere pil om te slikken”, zucht Coppejans in een reactie aan Sporza. “Ik had net mijn trainingsschema gekregen, dus ik dacht dat het in orde was. Even later kwam dan die mail. Dat was toch even zuur. Veel meer weet ik nog niet. Morgen krijgen we meer uitleg.”

De strikte quarantaine zal volgens Coppejans zeker een invloed hebben op zijn prestaties. “Na die quarantaine heb ik nog één week om mij voor te bereiden op de Australian Open. Dat is zeker niet ideaal. Hopelijk kunnen ze nog wat materiaal brengen zoals een hometrainer of een medicinebal, zodat ik op mijn kamer toch wat kan bezig blijven om mezelf fysiek fit te houden. Het zal natuurlijk niet met dezelfde intensiteit zijn als tennistrainingen. Het wordt een grote uitdaging.”

LEES OOK. Australian Open: getroffen spelers zijn niet opgezet met hun quarantaine en slaan dan maar balletjes in… hun hotelkamer

 (hjb)

Meer over Australian Open