©  REUTERS

Aantal hospitalisaties blijven dalen, besmettingen stijgen minder fors

Hanne VandevoordeBron: BELGA

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames laat voor de tweede dag op rij een daling zien met 7 procent. In de periode van 9 tot en met 15 januari werden dagelijks gemiddeld 121 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zaterdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Er liggen volgens de meest recente cijfers daarmee 1.877 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (-2%), van wie 343 patiënten intensieve verzorging nodig hebben (-1%).

In de periode van 6 tot en met 12 januari stierven in België dagelijks gemiddeld 51,7 mensen door het virus, 17,4% procent minder dan in de week daarvoor. Alles samen bezweken in ons land sinds het begin van de pandemie al 20.352 mensen aan COVID-19.

Hoewel het aantal coronabesmettingen in ons land nog altijd blijft stijgen, lijkt die toename zich wel minder sterk door te zetten. Het gemiddelde dagcijfer lag van 6 tot en met 12 januari met 2.037,1 nieuwe gevallen 17 procent hoger dan de voorgaande periode van zeven dagen. Vrijdag werd nog een stijging met 24 procent gemeld, de dag voordien ging het om een stijging met 28 procent.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's