vrijdag 15 januari 2021 - Buitenlands Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  LAPRESSE

Lazio Roma - AS Roma

Ook bij Lazio wacht Andreas Pereira nog op de grote doorbraak

Vrijdag 20.45 uur

Vrijdagavond serveert de Serie A de Derby della Capitale: Lazio-Roma. Italiaanse media speculeren volop over een eventuele basisplek voor Andreas Pereira. De Lommelse Braziliaan is gelukkig in Rome, maar hoopt stilaan op meer speeltijd.

Als jeugdspeler was Andreas Pereira wereldtop. Niet voor niets haalde Manchester United de zoon van ex-prof Marcos op 16-jarige leeftijd weg bij PSV. Op zijn 25ste wacht hij nog op de definitieve doorbraak. Ook dit seizoen bij Lazio weet hij geen vaste basisplaats te bemachtigen. Slechts twee keer stond hij in de Serie A aan de aftrap, tien keer was hij invaller. Maar de geruchten dat hij zijn uitleenbeurt vroegtijdig wil beëindigen, kloppen niet. “Hij is gelukkig in Rome”, zegt Matheus Diniz, die behoort tot zijn entourage. Met hem, Elmar Bergonzini - Lazio-watcher voor de Gazzetta dello Sport - en Willem Haak van de populaire podcast over het Italiaanse voetbal Lo Stadio, spraken we over de verrichtingen van Pereira.

Diniz: “Andreas houdt van de Italiaanse cultuur, die dichter bij de Braziliaanse aanleunt dan de Engelse. Hij voelt zich goed in Rome. Woont er met zijn vrouw en dochtertje. De supporters hebben hem graag, alleen wil hij meer spelen. Tot nu toe is hij voornamelijk invaller, maar hij doet het wel altijd goed. Tegen Torino begon hij in de basis en scoorde hij meteen.”

Bergonzini: “Ik vond hem niet altijd even sterk presteren. In de paar matchen die hij mocht starten, was hij niet goed. Ik denk wel dat hij het in zich heeft en hij meer kansen en tijd nodig heeft, maar ik kan trainer Simone Inzaghi wel begrijpen.”

Lazio heeft een aankoopoptie van 27 miljoen euro. Ik ben 100 procent zeker dat ze die niet zullen lichten Elmar Bergonzini Lazio-watcher voor de Gazzetta dello Sport

Haak: “Het middenveld van Lazio staat op dit moment heel goed, met Lucas, Milinkovic-Savic (ex- KRC Genk, nvdr.), Luis Alberto en Correa, die achter Immobile acteert. Als Correa niet speelt, kiest Inzaghi meestal voor een extra spits. Vooralsnog moet Pereira het doen met invalbeurtjes. Daarin maakt hij een redelijke indruk. Hij heeft ook een beetje de pech dat Inzaghi een coach is die heel weinig wisselt en vasthoudt aan zijn basisploeg. Malinovskyi had bij Atalanta ook tijd nodig, maar dit is wel een ander verhaal.”

Diniz: “Met die vaste ploeg heeft Inzaghi de Champions League gehaald, maar ik vind Andreas tot de beste spelers van Lazio behoren. Hij kan er uitstekend als nummer tien uit de voeten, een stuk aanvallender dan bij United. Nu Correa onzeker is, schrijven sommige kranten Andreas in de ploeg. De voorzitter houdt van hem en zou hem graag definitief overnemen. In de zomer waren er meerdere Italiaanse ploegen geïnteresseerd. Die interesse is er nog steeds, maar Andreas gelooft in het Lazio-project.”

Bergonzini: “Lazio heeft een aankoopoptie, al is die ontzettend hoog (27 miljoen euro, nvdr.). Ik ben 100 procent zeker dat ze die niet zullen lichten.”

Andreas voelt zich goed in Rome. Woont er met zijn vrouw en dochtertje. Alleen wil hij meer spelen Matheus Diniz Maakt deel uit van entourage Pereira 

Haak: “Lazio beschikte vorig seizoen over een heel dunne selectie. Dat was een van de redenen waarom ze toen zijn afgehaakt in de titelstrijd, want Juventus en Inter hebben wel een goede bank. Om zo een instorting dit seizoen te voorkomen, wilde Lazio de kern verbreden, maar ze hadden veel moeite met het halen van versterkingen. Soms was het financieel niet mogelijk en een aantal jongens wilde niet komen. Ze bedachten daarop een manier om spelers te halen: iemand die niet speelt huren met een aankoopoptie. Toen bekend werd dat die van Pereira 27 miljoen euro bedroeg, wist iedereen al dat Lazio dat bedrag nooit zou betalen. United is erin getrapt. Pereira zelf dacht wellicht ook dat Lazio een goede club voor hem was.”

Diniz: “Ik doe Pereira’s transferzaken niet - ik houd me bezig met de marketing - maar mijn aanvoelen is dat club en speler met elkaar door willen. Er is nog een andere clausule, die zegt dat Lazio een eerste optie heeft als een andere club een bod doet. Ik sluit dus zeker niet uit dat hij volgend seizoen bij Lazio speelt. Mogelijk vertrekken er ook spelers, daarbij is Andreas uitstekend in de groep geïntegreerd. Hij is goed bevriend met Lucas, die hij nog kende van in Engeland, Correa en Caicedo.”

Bergonzini: “Roma is trouwens de favoriet voor de derby. Qua aanval en verdediging is het beter, alleen het Lazio-middenveld is sterker. Ik zou mijn geld op Roma zetten, al is het zo dat zij dit seizoen nog geen topteam klopten. Tegen Napoli en Atalanta ging ze zelfs met zware cijfers onderuit.”

Pereira heeft de pech dat coach Inzaghi weinig wisselt en vasthoudt aan zijn basisploeg Willem Haak Serie A-volger voor podcast Lo Stadio  

Haak: “Roma is dit jaar beter. Met deze Mkhitaryan, Villar en Veretout moeten ze winnen. Maar het blijft een derby en Lazio heeft met Immobile en Milinkovic-Savic veel kwaliteit. Ik houd het dus gewoon op een 2-2.”

Meer over Serie A

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws