© eva

Orchis organiseert jaarlijkse plantenverkoop

Lanaken -

In de lijn van een jarenlange traditie organiseert natuurvereniging Orchis vzw ook dit voorjaar een plantenverkoop. Belangstellenden kunnen tegen een billijke prijs inheemse struiken en bomen aankopen. Dankzij deze actie zijn er in het recente verleden heel wat tuinen - ook in Lanaken - ingericht met streekeigen groen.

Wie een eigen tuintje wil aanleggen of zijn tuin wil verfraaien met inheemse bomen en/of struiken moet beslist een kijkje nemen op de website van natuurvereniging Orchis. Daar is op dit ogenblik een uitgebreid aanbod te vinden aan inheemse planten zoals beuk, eenstijlige meidoorn, Gelderse roos, gele kornoelje, haagbeuk, hazelaar, hulst, klimop, liguster, sleedoorn, spork, winterlinde, zoete kers en nog veel meer. Al deze planten zijn aangepast aan de Limburgse bodemgesteldheid en weersomstandigheden.

Dankzij een belangrijke samenaankoop kan Orchis vzw dit plantgoed aan lage prijzen aanbieden aan de inwoners van de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Heusden-Zolder, Zutendaal en Lanaken. Bestellen kan via de website van de vereniging tot 8 februari 2021. Daar is ook al de informatie te vinden over het assortiment met de nodige plantinfo en foto’s.

Lanakenaren die een bestelling plaatsen kunnen het plantgoed afhalen op zaterdag 13 maart 2021 tussen 9 en 11 uur, op de parking langs de Sint-Servaaskerk (Postweg). Door de aankoop van inheemse planten steunt men Orchis met de bescherming van de waardevolle natuur in Limburg en versterkt men de natuurwaarde van de eigen tuin en omgeving.

www.orchisvzw.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio