©  ISOPIX

Bevestigd: Axel Witsel scheurt zijn achillespees, Martinez blijft hoopvol voor EK

Een zware domper voor Axel Witsel. De middenvelder van Dortmund moest zaterdag geblesseerd vna het veld gedragen worden, meteen werd gevreesd voor het EK. Die vrees wordt nu realiteit: Witsel scheurde zijn achillespees, staat zes tot acht maanden aan de kant en mist dus het EK. Een zware streep door de rekening van bondscoach Roberto Martinez.

Raf HermansBron: rtbf

Bekijk hier de beelden van de blessure van Witsel.

Witsel ging zaterdag tegen RB Leipzig in de 28e minuut zonder voorafgaand contact neer en moest vervangen worden door Emre Can. Dortmund bevestigt zondag dat de Rode Duivel een scheur in de achillespees heeft opgelopen en “de komende maanden” aan de kant staat, zonder een exacte duur te geven. Op zo’n blessure staat doorgaans echter een revalidatie van zes tot acht maanden, wat betekent dat het EK te vroeg komt. “De hele BVB-familie duimt dat Axel snel kan genezen”, klinkt het verder bij de Duitse topclub.

De blessure van Witsel is ook slecht nieuws voor bondscoach Roberto Martinez, in aanloop naar het EK dat in juni van start gaat. Officieel is Witsel dus nog niet out voor het toernooi, maar de kans dat hij speelklaar geraakt, is miniem.

Positieve bondscoach: “Axel heelt snel”

In de vooravond bracht Roberto Martinez samen met perschef Stefan Van Loock ook een videoboodschap uit over de blessure. “Spijtig genoeg is het een zware blessure. Dortmund reageerde snel en goed, dus hopelijk kan Axel fit geraken. Dit is nog niet het moment om te denken over het missen van het EK”, blijft de bondscoach hoopvol. “Nu gaat het om de juiste stappen zetten in het proces. Hij moet tijd krijgen om fit te zijn. Het zou nu ongepast zijn om hem al uit te sluiten voor een selectie. Zo’n blessure neemt uiteraard vier tot zeven maanden herstellen in beslag, afhankelijk van de mindset van de speler en hoe alles verloopt in de oefeningen. Ik beloof in de positiviteit van Axel, die ook snel herstelt van blessures. Dat zagen we ook in het verleden.”

Het trainingskamp begin juni wordt cruciaal. “Dan zullen we moeten bevestigen of hij erbij kan zijn. Ik herhaal: nu is het te vroeg om te speculeren. We hebben een uitstekende medische staf, die nu meteen in gang zal schieten om het proces bij Axel te helpen. Hij kan de steun van ons, maar ook die van de fans goed gebruiken.” De bondscoach sprak al met Witsel. “Ik zag meteen dat hij sterk en positief oogde. Dat is het cruciale aspect in deze situatie. Hij is een positieve kerel in het algemeen. En hij vecht geweldig mooi tegen tegenslag. Ik denk nog niet aan een vervanger, neen. Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover Axel, zo’n belangrijk figuur op en naast het veld. Meer dan honderd caps… Hij krijgt alle tijd mogelijk.”