vrijdag 8 januari 2021 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 rr

Weekendkrant

Onze bijlages Goesting en Plus zijn vernieuwd

Hasselt

We zijn blij dat we u een cadeau kunnen aanbieden bij de start van 2021, beste lezer: we introduceren zaterdag de vernieuwde bijlages Goesting en Plus.

“Goesting krijgt een groter formaat en meer content in een frisse vormgeving”, zegt hoofdredacteur Indra Dewitte. “Ook de bijlage Plus krijgt meer pagina’s en daarin zal u nieuwe rubrieken ontdekken. We zetten nog harder in op regionale onderzoeksjournalistiek. Niemand anders kan dat zo diepgravend en uitgebreid doen voor Limburg, het is ónze kerntaak. We willen zaken blootleggen en uitspitten met gedegen journalistiek werk en dat allemaal mooi presenteren. Het wordt een cadeautje met veel laagjes want in de komende weken gaan we telkens iets nieuws serveren in de Plus, zoals een reeks van Stijn Meuris over Vlaamse identiteit en een serie over CEO’s. Hou ons in de gaten!”

“Nu zaterdag begint Plus met een uitgebreide reportage over hoe het Limburgs parket op het verborgen geld van criminelen jaagt”, zegt nieuwsmanager Koen Goris. “Zo is er al een miljoen euro gerecupereerd door inbeslagnames van luxueuze auto’s, dure horloges en een villa in de Dominicaanse Republiek. Die villa van 350.000 euro was betaald met de opbrengsten van een cannabisplantage in Maasmechelen.”

“We vullen de 24 Plus-pagina’s met een boeiende mix van artikelen over uiteenlopende onderwerpen, analyses en interviews met specialisten in hun vakgebied. Dit weekend komen bijvoorbeeld drie jonge wetenschappers aan het woord die aan de Universiteit Hasselt de genetische code proberen te kraken van aandoeningen als MS, alzheimer en bloedkanker. En we gaan op zoek naar de oorsprong van het vaccin. Die geschiedenis begint in 1774 bij een Engelse boer.”

“Goesting heeft voortaan dus nog meer plaats voor de beste uittips, wandel- en fietsroutes, cultuurtips en originele activiteiten dicht bij huis”, zegt chef Goesting An Smets. “Ons blad voor levensgenieters is op korte tijd een vaste waarde geworden. Samen met de Plus en De Markt zitten de drie magazines voortaan samen in één handig weekendpakket. En de Sjiek blijft ook op post op het vertrouwde glossy papier!”

Meer over Goesting

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws