‘Bohemian Rhapsody’, ‘Viva La Vida’ en ‘Black’ verkozen tot beste nummers aller tijden

Eindejaar, dat betekent ook eindejaarslijstjes. De luisteraars van Radio 2, Qmusic en Studio Brussel kozen vanavond voor respectievelijk ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘Viva La Vida’ van Coldplay en ‘Black’ van Pearl Jam tot beste nummer aller tijden.

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen stond voor de tiende keer op de eerste plaats in de 1000 Klassiekers van Radio 2.

John Lennon sprong naar de tweede plaats met ‘Imagine’ en Barry White dook de top 3 binnen met ‘You’re The First, The Last, My Everything’. Willy Sommers mist voor het tweede jaar op rij dan weer nipt het podium. Hij strandde op de 4e plaats met ‘Laat de zon in je hart’.

Bronsgroen in de top tien

Bij Qmusic waren Freddy en de zijnen nét iets minder populair: ‘Bohemian Rhapsody’ moest er de duimen leggen voor ‘Viva La Vida’ van Coldplay. ‘Wake me up’ van Avicii stond op drie. Regi verdedigde de Limburgse eer met een erg verdienstelijke zesde plaats met ‘Kom wat dichterbij’.

Ook bij Studio Brussel stond ‘Bohemian Rhapsody’ in de top drie, maar ze moesten er wel tevreden zijn met brons. Op twee stond met ‘The Chain’ van Fleetwood Mac een nummer dat nooit eerder de top drie haalde. Het beste nummer aller tijden is volgens de Studio Brussel-luisteraar wel nog altijd ‘Black’ van Pearl Jam.