© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Loopgroep FitHappens loopt voor medewerkers in de zorg

Tongeren -

De Tongerse loopgroep FitHappens wilde haar leden die in de zorg werken een hart onder de riem steken. Door hun gelopen kilometers zelf te sponsoren, konden de lopers een mooie attentie bezorgen aan de zorg­medewerkers.

Nico Francois

Na een geslaagde sponsoractie ten voordele van vzw Zorgenkind Pros­perke tijdens de eerste lockdown, zocht de Tongerse loopgroep Fithappens naar een nieuwe uitdaging om hun lopers weer wat te motiveren. Omdat er binnen de loopgroep drie zorgwerkers in de frontlinie staan, hebben ze de nieuwe ­challenge ­speciaal rond hen gebouwd.

Begin november liepen de leden een richttijd op een zwaar 2 mijl-parcours. Ze spraken toen af om een maand lang te trainen om deze richttijd tegen begin december te verbeteren. Alle gelopen kilometers werden door de leden zelf gesponsord en dat bracht een mooi bedrag in het laatje. Op 26 december hebben de lopers de zorgwerkers uit hun groepje dan bedankt voor hun harde werk in de zorg. Na een individuele- of ­bubbelloop brachten enkele leden een coronaproof bezoekje aan elke zorgwerker en overhandigden ze hen een mooie attentie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio