©  BELGA

KV Mechelen-coach Wouter Vrancken mist ook duel met Moeskroen, T2 Sven Swinnen strijdlustig: “Lijn doortrekken”

Bron: BELGA

Nog altijd geen Wouter Vrancken op de Mechelse bank zondag tegen Moeskroen. De hoofdcoach van KV Mechelen testte opnieuw positief op het coronavirus en dus mag Sven Swinnen voor de derde wedstrijd op rij invallen als T1. “Maar net als tegen Club Brugge en OHL gebeurt de wedstrijdvoorbereiding in nauw overleg met de hoofdcoach en de andere stafleden”, benadrukt Swinnen.

De laatste wedstrijd van het jaar wordt misschien wel de belangrijkste voor KV Mechelen. Mits een overwinning kan KV zonder acute degradatiezorgen het nieuwe jaar induiken. Bij een nederlaag dreigt Malinwa 2020 af te sluiten als allerlaatste. Stevig wat druk op de ketel, maar de overwinning van vorige week op OH Leuven (1-2) zorgt wel voor het nodige vertrouwen. “Ik denk niet dat er veel reden is om te gaan sleutelen aan de ploeg. We willen de lijn van tegen OH Leuven doortrekken. Iedereen is heel gemotiveerd om het jaar op een positieve manier te eindigen.”

Vooral in het eigen AFAS Stadion heeft KV het dit seizoen moeilijk om resultaten neer te zetten. In zijn laatste vijf thuismatchen pakte KV slechts één schamel puntje (3-3 tegen Charleroi). “Door corona zijn het ook geen echte thuiswedstrijden meer. Dat geldt wel voor alle clubs maar bij ons is het verschil tussen 15.000 supporters en nul supporters wel heel groot. Maar dat mag ook geen excuus zijn. Het is aan ons om die negatieve trend te doorbreken.”

Swinnen kan tegen Moeskroen niet rekenen op Steven Defour (kuit) en Jordi Vanlerberghe (adductoren). “Hun blessures gaan de goede kant uit maar Moeskroen komt nog te vroeg. Zij mikken op de eerste match na de winterstop.”

Naast Vrancken hebben ook Tom Caluwé (sportief directeur), Frank Lagast (CEO) en Yves Cloots (HR Manager) opnieuw positief getest. Zij blijven nog een week in quarantaine. Tegen Moeskroen kan de club wel opnieuw rekenen op zijn team manager Michael Vijverman en de kine’s Bart De Bruyn en Christophe Sintebin. Zij hebben voldoende antistoffen en mogen zondag opnieuw op de bank plaatsnemen. Assistent-coaches Fred Vanderbiest en Kevin Van Dessel en physical coach Glenn Vanrijckegem hadden eerder deze week nog een positieve test afgelegd. Net als Siemen Voet zijn zij er niet bij tegen Moeskroen.

(ThSt)