©  Photo News

Staking bij De Lijn: in heel Vlaanderen hinder, helft bussen en trams rijdt niet

Bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er maandag in heel Vlaanderen hinder door vakbondsacties. Omstreeks 6.15 uur bleek al dat de oproep van de bonden goed werd opgevolgd. Ongeveer de helft van de bussen en trams rijdt niet. Dat is vernomen van woordvoerster Karen Van der Sype van De Lijn. In Antwerpen is het aanbod nog beperkter. Daar rijdt amper een kwart van de trams en bussen.

Bron: BELGA

De woordvoerster preciseert dat het niet om een typische staking gaat, maar om werkonderbrekingen. De openbaarvervoermaatschappij rijdt in de kerstvakantie sowieso volgens een aangepaste dienstregeling. De Lijn vindt het zeer zuur dat de reizigers weer de dupe zijn, maar zegt dat er nog overleg is met de vakbonden. Hoelang de acties zullen duren, weet de directie niet.

LEES OOK. Minister Lydia Peeters dwingt De Lijn tot gegarandeerde dienstverlening bij stakingen

De bonden staken om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en hogere lonen te eisen. Directeur-generaal Roger Kesteloot reageerde eerder dat de bonden “van kwade wil” zijn en “destructief gedrag” vertonen. De Lijn heeft al heel wat inspanningen gedaan voor de technische dienst, luidde het ook.