Aangeboden door Vandersanden

© Vandersanden Group

Op uitstap langs inspirerende projecten

Gevelstenen of kleiklinkers kiezen: stel je eigen route samen

Iedere (ver)bouwer weet hoe moeilijk het kan zijn om de ideale gevelsteen te kiezen. De allerbeste manier is om de stenen live, in een recent gerealiseerd project te bekijken. Een gepersonaliseerde kijkroute helpt je nu de knoop door te hakken. En het is nog een leuk uitje ook.

De kogel is door de kerk. Je hebt zonet besloten een woning te bouwen. Of je hebt besloten de gevel van een bestaande woning te renoveren. Dat is een belangrijke beslissing. Want de gevel beschermt je huis niet alleen tegen de elementen, hij is ook het visitekaartje van je woning. De gevel is de eerste indruk die vrienden en voorbijgangers hebben. En omdat eerste indrukken belangrijk zijn en je nog vele jaren bij het thuiskomen tegen dezelfde gevel zult aankijken, is de keuze van de juiste gevelsteen een beslissing waar de meeste mensen niet licht overgaan.

(Virtuele) showroom

Maar hoe kies je jouw ideale gevelsteen of steenstrips uit het overweldigende aanbod?

Een goede eerste stap is de productzoeker op de site van Vandersanden. Daar kan je de vorm en de kleur kiezen die jou het best bevallen. Vervolgens trek je, op afspraak, naar een Vandersanden-showroom om de stenen en steenstrips van naderbij te bekijken, met een deskundige uitleg, én een kopje koffie erbij.

Wil je je liever niet verplaatsen naar de showroom, dan kan het bezoek ook volledig virtueel plaatsvinden in het Digi’Café. Jij zet dan wel zelf de koffie, de Vandersanden-medewerker aan de andere kant van het scherm loopt door de showroom en stelt je via videoconference de producten voor die je interesseren. En omdat je de stenen via video niet kan voelen, stuurt Vandersanden desgewenst ook monsters op van je favoriete bakstenen en steenstrips.

 © Vandersanden Group

Huizen kijken

Er is nog een manier om bakstenen en steenstrips in hun volle glorie te aanschouwen, via een autoritje langs de afgewerkte gevels met de stenen die jou het meest aanspreken. Daarom ontwikkelde Vandersanden een unieke intuïtieve referentietool. Dat is een interactieve website die je in staat stelt om een route uit te stippelen langs realisaties met gevelstenen die bij je smaak aansluiten. In je buurt of verder weg in het land: aan jou de keuze.

Referentietool

Hoe werkt de referentietool? Ontdek het vooral zelf! Voor wie nog even kan wachten met kiezen en klikken, doen we stap voor stap de werking uit de doeken.

Linksboven in het scherm krijg je drie mogelijkheden te zien: gevelstenen, E-board en kleiklinkers. Veel bouwheren zijn wellicht naar slechts één van deze producten op zoek. Maar heb je nog niet definitief gekozen tussen E-board en gevelstenen of wil je in één moeite ook kleiklinkerreferenties bezoeken, dan kan dat natuurlijk ook.

Kies je stenen

De eerste oefening is puur visueel. Van welke kleuren hou je het meest? Bouw je als koppel, laat dan ook je partner meekijken en maak je eerste selectie. Binnen elke productcategorie kan je de steentypes en -kleuren bekijken die jou/jullie het meest aanspreken. Desgewenst kan je deze keuze nog verder verfijnen op basis van het type voeg en het formaat van de stenen of steenstrips.

Bepaal je route

Wanneer je je vertrekadres onderaan ingeeft, somt de referentietool een aantal projecten op in je buurt. De website toont vervolgens automatisch de meest efficiënte route in Google Maps. Je kan nog altijd de route aanpassen, adressen weglaten, toevoegen of verplaatsen.

Trek erop uit

Maakte je de route op je smartphone? Dan kan je meteen vertrekken. Deed je het via de computer? Dan kan je de route verzenden naar je telefoon. Spring in je auto en maak er een leuk dagje van langs mooie nieuwe realisaties van gevelstenen, steenstrips en/of kleiklinkers. Een nieuwe gevel kiezen was nog nooit zo gemakkelijk.