©  BELGA

Mathieu van der Poel maakt extra crossen bekend en begint dit weekend al met een dubbel aan serietje van tien

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) vliegt er niet alleen zaterdag in de Scheldecross in Antwerpen in, hij staat zondag ook aan de start in Gavere. De wereldkampioen begint meteen met een dubbel aan een serie crossen. Net zoals Wout van Aert dat vorig weekend ook deed met Kortrijk en Tabor.

Hugo Coorevits

LEES OOK. Kleine aardverschuiving in veldritland: Eli Iserbyt onttroont Toon Aerts en is voor het eerste de beste crosser ter wereld

Hoeveel crossen de tweevoudige wereldkampioen exact zal rijden, staat nog niet honderd procent vast, maar de Ronde van Vlaanderen-winnaar heeft er wel al tien aangeduid. De twee eeuwige rivalen treffen elkaar een eerste keer op woensdag 23 december in Herentals.

Het crosslijstje van Mathieu van der Poel: Scheldecross Antwerpen (12/12, X2O Badkamers Trofee Veldrijden), Gavere (13/12, Telenet Superprestige), Namen (20/12, Wereldbeker), Herentals (23/12, X2O Badkamers Trofee Veldrijden), Heusden-Zolder (26/12, Telenet Superprestige), Bredene (30/12, Ethias Cross), Baal (1/1, X2O Badkamers Trofee Veldrijden), Nederlands kampioenschap in Zaltbommel (9/1), Hamme (23/1, X2O Badkamers Trofee Veldrijden) en WK Oostende (31/1).

Meer over Mathieu van der Poel

Aangeboden door onze partners