maandag 7 december 2020 - Auto & Motor
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Alon Day. RR

EURO NASCAR in Valencia

Alon Day brengt titel mee naar Hasselt

Alon Day is voor de derde keer in zijn carrière kampioen in de Euro Nascar. Hij volgt Loris Hezemans op, die de slotrace in Valencia won.

Het was dé verrassing van vorige winter: Alon Day (29) die de overstap maakte naar PK Carsport, het team van zijn vroegere aartsrivaal Anthony Kumpen. Maar de samenwerking loont: de Israëliër is voor de derde keer in zijn carrière kampioen, en tevens recordhouder wat het aantal overwinningen betreft. In Valencia pakte hij zaterdag en zondag een overwinning. De slotrace ging verloren toen hij zich verslikte in een herstart, maar een vierde plaats volstond. “2020 was zo een zwaar jaar”, zei Day. “Ik liet alles in Israël achter me om in België te gaan wonen nabij de ateliers van PK Carsport in Hasselt. Alleen wonen tijdens de lockdown was fysiek en mentaal enorm zwaar. Maar de opoffering heeft me het kampioenschap opgeleverd en nu, na een van de zwaarste weekends van mijn leven, kan ik eindelijk naar huis.”

Ploegmaat Stienes Longin had een weekend vol pech en raakte niet in de buurt van het podium. Hetzelfde gold voor Marc Goossens. In klasse 2 is de Italiaan Vittorio Ghirelli kampioen. Dylan Derdaele vocht in de voorste gelederen, maar viel in een incidentrijk weekend telkens terug. (mc)

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws