George Russel. 

George Russel. ©  Photo News

Teambaas Mercedes wijt fout aan radioprobleem en looft Russell

Volgens de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, had de fatale bandenwissel zondag tijdens de GP van Sakhir te maken met een radioprobleem. Daardoor kwamen de opdrachten niet goed door in de garage. De baas van de renstal deelde ook complimenten uit aan George Russell (22), die door de fout ernstig gedupeerd werd.

Arno SchepersBron: BELGA

“Het is duidelijk dat een van onze bandencrews de opdracht niet heeft gehoord. De radio werkte niet in de pitsstraat en toen de auto binnenkwam, wisten ze niet wat ze moesten doen en hebben ze de verkeerde banden verwisseld”, aldus Wolff, die zijn twee coureurs door de fout vanaf positie 1 en 2 ver zag terugvallen en uiteindelijk achtste en negende zag worden.

“We hadden de stop ook niet kunnen doen, maar hadden een gat geslagen. Je kunt er twijfels over hebben, maar ik denk dat het het juiste besluit was. We hebben ‘overall’ goed werk geleverd, technische fouten gebeuren. We moeten ervan leren.”

 

 ©  AP

Russell leek op weg naar zijn eerste zege in de Formule 1, maar werd uiteindelijk negende. De Brit, de vervanger van de positief geteste Lewis Hamilton, zei over de boordradio dat hij niet wist wat hij moest zeggen en kreeg direct na de finish verontschuldigingen van de stafleden.

“Het was erg emotioneel”, zei Wolff over het gesprek met Russell na de finish. “Maar dit zal niet zijn laatste kans zijn om een race te winnen. Dit is het begin van een sprookje, dat vandaag helaas niet is uitgekomen. Maar ik zou zeggen dat een nieuwe ster is geboren.”

Wolff kon nog niet zeggen of Russell volgend weekend tijdens de GP van Abu Dhabi opnieuw in de bolide van Hamilton rijdt. “Vandaag hebben we een nieuwe generatie gezien en de ‘sky is the limit’, maar niemand komt in de buurt van Lewis”, aldus Wolff. “Als zijn test negatief is, dan is het zijn auto. Is zijn test positief, dan zit George opnieuw in de auto.”