Romain Grosjean 

Romain Grosjean © Haas F1 team

Romain Grosjean kondigt einde F1-carrière aan na verschrikkelijke crash

Romain Grosjean heeft in een video op zijn sociale media aangekondigd dat hij door de verwondingen opgelopen tijdens zijn verschrikkelijke crash tijdens de GP van Bahrein ook de laatste race van het F1-seizoen 2021 zal missen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Grosjean had gehoopt om alsnog te kunnen deelnemen aan de race maar dat hing grotendeels af van de mate waarin de brandwonden op zijn handen zouden herstellen. Op doktersadvies heeft Grosjean echter beslist om niet deel te nemen aan de GP van Abu Dhabi.

Door deze beslissing komt er meteen ook een einde aan de F1-carrière van Romain Grosjean. Grosjean debuteerde in 2009 bij het Renault F1 team en kwam 179 keer aan de start van een F1-race. In totaal veroverde hij 391 punten en 10 podiumplaatsen. Naast Renault reed Grosjean ook voor het Lotus F1 team en het Haas F1 team.

Meer F1-nieuws:- Mercedes wil Romain Grosjean een mooi afscheid in Mercedes F1-bolide geven- Max Verstappen: “Ik vind dit circuit helemaal niks!”- Romain Grosjean getuigt over horrorcrash: “Er was een moment dat ik er vrede mee nam dat ik zou sterven”- Mercedes: “Lewis Hamilton voelt zich door het coronavirus niet goed”- Neem deel aan het Sakhir GP-spel en win 2 500 euro! (F1journaal.be)