©  Photo News

Dagelijkse ziekenhuisopnames door corona zakken onder de 200

Gemiddeld worden nu elke dag iets minder dan 200 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt donderdagochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook met het aantal besmettingen en overlijdens blijft het de goede kant opgaan.

Bron: BELGA

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Volgens het dashboard van Sciensano worden gemiddeld 198 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat is een daling met 27 procent tegenover de week voordien.

In totaal lagen woensdag 3.588 coronapatiënten in een ziekenhuis in ons land. Dat zijn er 3 procent minder dan dinsdag. Op de afdelingen intensieve zorg verblijven nog 829 patiënten, eveneens een daling met 3 procent.

Het gemiddelde aantal vastgestelde besmettingen is met 28 procent gedaald tot 2.304 per dag. De positiviteitsratio ligt nu op 9,5 procent: iets minder dan één op de tien mensen die getest worden op corona, krijgt een positief resultaat. Dat percentage stabiliseert de laatste dagen.

Het gemiddelde aantal overlijdens daalde met bijna een kwart tot bijna 121,6 per dag. In totaal zijn al 16.911 mensen overleden aan Covid-19.

Meer over Coronavaccin