© Antoon Duisters

© Antoon Duisters

© Antoon Duisters

© Antoon Duisters

© Antoon Duisters

© Antoon Duisters

Pasar organiseert 12 wandelingen in coronatijd

Hamont-Achel -

Verenigingen hebben het momenteel moeilijk om voor hun leden leuke en vooral coronaveilige activiteiten te organiseren. De nieuwe wandelknooppuntenkaart van natuurgrenspark De Groote Heide bood op de valreep toch een uitweg voor Pasar Hamont-Achel om twaalf wandelingen te organiseren in zes weken. In de eerste drie weken werden meer dan 700 deelnemers geteld.

Antoon Duisters

Er zijn al drie weken voorbij, maar in de volgende drie weken zullen wekelijks nog twee wandelingen op de website gepresenteerd worden. Telkens een in elke deelgemeente. Wanneer in Achel een lange route wordt voorgesteld, zal in Hamont een kortere route gewandeld kunnen worden. De week erna is het omgekeerd. De wandelingen worden uitgestippeld door gebruik te maken van de knooppunten van de recent uitgebrachte wandelknooppuntenkaart van Natuurgrenspark De Groote Heide.

Brievenbus

Op de website kan je terecht om de route en je deelnemingsformulier af te drukken. Hieraan is ook een tombola verbonden. Aan een woning langs het traject zal een speciale Pasarbrievenbus geplaatst worden waarin je je deelnemingsformulier kan deponeren.

Gezien het rondwandelingen zijn, kan je natuurlijk overal op de wandelroute instappen. Op de kaart - te koop bij het VVV en het UiTpunt of www.degrooteheide.eu - kan je de route op voorhand verkennen. De wandelingen kunnen telkens vanaf zaterdagmorgen gewandeld worden tot de volgende vrijdag om 16 uur. Dan verhuizen de brievenbussen naar de volgende locaties op de twee nieuwe wandelingen. Dit herhaalt zich tot vrijdag 19 december wanneer de brievenbussen geledigd worden. Je kan dan twaalf ‘Pak Je Tijd’-wandelingen gemaakt hebben. De tombolaprijzen worden o.a. geschonken door Unizo Hamont-Achel, Pasar, M'inc, enkele lokale ondernemers en het VVV van Hamont-Achel. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er speciale prijzen.

http://www.pasar.be/hamont-achel


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio