Code rood voor drukte in Maastricht, ook Eindhoven roept op niet te komen

De zuidoostelijke Nederlandse stad Maastricht heeft zondagmiddag voor de binnenstad code rood afgekondigd. Het is er, mede door Belgen, te druk, mensen kunnen de anderhalve meter afstand niet meer bewaren, zei een woordvoerster zondagmiddag.

Bron: BELGA

Het stadsbestuur roept mensen op om niet meer te komen. Als dat toch nog gebeurt, dan zal burgemeester Annemarie Penn-te Strake tot het sluiten van de winkels in de binnenstad overgaan.

Ook zaterdag was het in Maastricht heel druk, aldus de woordvoerster. Daarop kondigde de stad code oranje af, net als zondagochtend. Dat betekent dat in drukke winkelstraten eenrichtingsverkeer geldt en het stadsbestuur alle beschikbare handhavers en zogenoemde hospitality-guides inzet.

Volgens de woordvoerster zijn er onder meer veel Belgen in de stad. “Veel mensen komen naar de binnenstad om gericht bepaalde winkels te bezoeken”, zei ze.

Eindhoven

Ook Eindhoven roept bezoekers op om niet naar de binnenstad te komen. Bij het binnenrijden van het centrum waarschuwen borden voor grote drukte en manen bezoekers aan om terug te keren.

bekijk ook

Ook in Roermond was het zaterdag over de koppen lopen. 

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's