Jongeren komen opnieuw op straat in Anderlecht, politie bestookt met vuurwerk

Na de rellen van donderdagavond hebben jongeren zich vrijdagmiddag opnieuw verzameld in het centrum van Anderlecht. De politie is massaal aanwezig en heeft al tientallen amokmakers opgepakt onder meer omdat ze vuurpijlen hebben afgeschoten.

rdb,yb,tg

Jongeren houden vrijdagmiddag een verboden mars door de straten van Anderlecht en dragen borden mee met ‘Gerechtigheid voor Adil’. De 19-jarige jongeman stierf deze lente tijdens een politieachtervolging. Donderdag werd beslist dat de twee agenten die betrokken waren niet vervolgd zullen worden.

LEES OOK. Agenten hebben geen schuld aan dood Adil

Onmiddellijk riepen jongeren op om de dood van Adil te wreken, iets wat ze afgelopen lente ook al deden. Toen waren er zeer zware rellen in Anderlecht en werd zelfs het wapen van een agent gestolen uit een combi die totaal vernield werd.

Donderdagavond werd een twintigtal jongeren gearresteerd. Rond 22 u keerde de rust in Anderlecht weer. Maar er werd meteen opgeroepen om vandaag terug te keren.

 ©  yb

Opgepakt

Vrijdag kwam er dus opnieuw een groep manifestanten samen. Ze hadden zich omstreeks 14 uur verzameld voor het gemeentehuis op het Raadsplein en wilden van daar naar de plaats van het dodelijke ongeval, op de Nijverheidskaai stappen, maar in de Van Lintstraat werden de betogers ingesloten door de politie. Daarop begonnen de oproerkraaiers de politie te bestoken met vuurwerk.

De politie heeft tientallen manifestanten opgepakt, dat is bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst).

De rust keert intussen stilaan weer, maar de politie blijft aanwezig omdat gevreesd wordt voor nieuwe rellen vanavond.

 ©  rdb

 ©  rdb