©  © Lieve Blancquaert

OPROEP. Wie verdient voor jou een pluim? Nomineer hier je held van 2020

Hasselt -

2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als het donkerste in jaren. Maar in allerhoogste nood leert men vaak zijn allerbeste vrienden kennen. Welk bijzonder iemand heeft u door dit moeilijke jaar geloodst? Een zorgverlener, een nieuw lief, een collega, buurman, kleinkind of nog iemand anders. Wie is uw held van 2020?

Koen Snoekx

2020 was een rotjaar. Een jaar om heel snel te vergeten. Daar is iedereen op deze aardbol het wellicht over eens. Covid-19 heeft afgelopen jaar dood en vernieling gezaaid en voor heel veel miserie gezorgd. Het is van de Tweede Wereldoorlog geleden dat een jaar zoveel extra mensenlevens eiste: meer dan 16.000 in ons land, meer dan 1.000 in Limburg. Honderden mensen revalideren nog altijd van het virus.

Ook via een omweg hakte het coronavirus er afgelopen jaar zwaar in. Heel wat mensen verloren hun job als gevolg van de crisis. Mensen moeten harken om rond te komen. De armoedecijfers pieken. Er is heel veel eenzaamheid. Specialisten zien een stijging van kindermisbruik, van psychologische problemen, relationele strubbelingen en alcoholmisbruik. 2020 was niet zwart, maar gitzwart.

Bijzonder iemand

Maar ondanks al die ellende waren er in 2020 toch ook lichtpuntjes. In nood leert men zijn vrienden kennen, zegt het cliché. Trekken we dat door naar 2020 dan leren we in allerhoogste nood onze allerbeste vrienden kennen. Vrienden die helden worden. En die mensen wil Het Belang van Limburg aan het einde van dit annus horribilis in de schijnwerpers zetten.

Welk bijzonder iemand heeft u door dit moeilijke jaar geloodst? Werd u getroffen door het coronavirus en bent u een dokter, verpleegkundige, revalidatiearts of nog een ander iemand heel dankbaar? Heeft een nieuw lief kleur gebracht in dit donkere jaar? Of zijn uw kinderen of kleinkinderen u na dit jaar nog dierbaarder geworden? Heeft een buurman of buurvrouw u uit de nood geholpen, bijvoorbeeld door boodschappen voor u te doen, of is uw collega plots uw beste vriend geworden. Of is er in 2020 nog een ander bijzonder iemand plots in uw leven gekomen? Met andere woorden: wie is uw held van 2020?

Laat het ons weten via dit formulier.

Enkele huisregels:
•Het is de bedoeling om mensen in de bloemetjes te zetten. Dit doe je op hoffelijke en constructieve manier.
•Toon respect voor de privacy van jouw persoonlijke held(in). Het is niet toegestaan om gedetailleerde persoonlijke gegevens vrij te geven, alleen zijn/haar voornaam en woonplaats worden online gecommuniceerd.
•Reclame of links naar externe sites, zijn niet toegestaan. Deze verhalen zijn evenmin bedoeld om campagne te voeren of oproepen te lanceren.
•Persoonlijke aanvallen, beledigende taal en het benoemen van derden met bijnamen, zijn niet toegelaten.
•Het online plaatsen van een verhaal houdt geen enkele inhoudelijke goedkeuring door de redactie in. De auteur van een verhaal is volledig en uitsluitend verantwoordelijk voor de inhoud van zijn reactie.
•Hou er rekening mee dat de verhalen gearchiveerd worden en opzoekbaar blijven via zoekrobots. Het Belang van Limburg zorgt ervoor dat deze verhalen vanaf 1/3/2021 niet meer vindbaar zijn via zoekrobots.
•Het Belang van Limburg behoudt zich autonoom het recht voor om alle ongepaste reacties te verwijderen, zonder dat de redactie de gebruiker moet verwittigen, de beslissing moet motiveren of een debat daarover moet aangaan.
•Merk je alsnog nog iets ongepast op? Laat het ons weten: secretariaathbvl@hetbelangvanlimburg.be.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's