©  Photo News

OPROEP. Ga jij je zeker niet laten vaccineren tegen het coronavirus?

Een vaccin komt in zicht, maar lang niet iedereen is van plan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Wij willen graag weten wat jouw reden is om het niet te doen.

Eén op de drie huisartsen is niet van plan zichzelf te vaccineren tegen het coronavirus of patiënten het vaccin aan te bevelen. Dat blijkt uit een enquête van de Artsenkrant, weliswaar afgenomen voor de bekendmaking van de hoge effectiviteit van de vaccins. Vandaag zou de vaccinatiebereidheid wellicht hoger liggen.

LEES OOK. De dokter wil geen spuitje: 1 op de 3 huisartsen twijfelt om te vaccineren tegen corona

Toch is er ook nu nog, nu er al wat meer transparantie is over de vaccins, nog een aanzienlijk deel van de bevolking dat zich niet wil laten vaccineren. Volgens de meest recente Coronastudie van onder meer de UHasselt zal 78% van de respondenten zich waarschijnlijk of zeker laten vaccineren. Dat wil zeggen dat 22 procent niet overtuigd is.

Heb jij grote twijfels bij het coronavaccin of ben je nu al zeker dat je zal bedanken voor een vaccinatie? Dan willen we graag je verhaal horen. Reageren kan via dit formulierjom

Meer over Coronavaccin