Bewakingsagent neemt ontslag tijdens speech coronabetoger: “Ik doe niet mee met deze bullshit” © Twitter

Bewakingsagent neemt ontslag tijdens speech coronabetoger: “Ik doe niet mee met deze bullshit”

Bron: Bild

In de Duitse stad Hannover hebben zaterdag meer dan 900 mensen gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Vooral de speech van de 22-jarige Jana uit Kassel ging daarbij niet onopgemerkt voorbij. Toen de demonstrante zichzelf vergeleek met Sophie Scholl, een verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog, besloot een beveiligingsagent er de brui aan te geven: “Ik doe niet meer mee met deze bullshit.”

De jongedame vergeleek zich meermaals met Scholl. De studente filosofie verzette zich tijdens de Tweede Wereldoorlog geweldloos tegen de nazi’s, maar werd in 1943 gearresteerd en geëxecuteerd. “Ik geef speeches, neem deel aan demonstraties, deel flyers uit en sinds gisteren organiseer ik bijeenkomsten”, vertelde Jana op het podium. “Ik kan en zal nooit opgeven om op te komen voor vrijheid, liefde en rechtvaardigheid.”

Vanaf dat ogenblik kon een van de beveiligingsagenten het niet langer aanhoren. Hij stapte richting de jongedame en gaf zijn oranje hesje af. “Ik doe niet meer mee met deze bullshit. Je bagatelliseert de Holocaust”, zei hij. De reactie liet een stevige indruk na bij Jana. Kort daarna barstte ze in tranen uit, gooide haar microfoon op de grond en stormde het podium af. Een video van haar korte speech gaat momenteel viraal op sociale media.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas verdedigt het standpunt van de boze beveiligingsagent. “Wie zich vergelijkt met Sophie Scholl of Anne Frank, spot met de moed die nodig was om zich te verzetten tegen de nazi’s”, schreef hij op Twitter. “Dit bagatelliseert de Holocaust en getuigt van een ondraaglijke vergetelheid van de geschiedenis. Niets verbindt coronaprotesten met verzetsstrijders. Niets!”

bekijk ook

Vreemd contrast: man speelt rustig piano terwijl betogers het bont maken tijdens anti-coronaprotesten

(kmlo)

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's