© eva

Elke dag een Sinterklaasverhaaltje vanuit de bib tijdens de Voorleesweek

Riemst -

Nog tot 29 november wordt de jaarlijkse ‘voorleesweek’ georganiseerd. Door de coronamaatregelen kan het traditionele ‘voorleesfeest’ dit jaar echter niet zoals de voorbije jaren doorgaan in de bibliotheek, maar wordt het anders - maar daarom niet minder leuk - aangepakt.

“De coronacrisis verplicht ons om creatief te zijn tijdens de jaarlijkse voorleesweek” bekent bibliothecaris Monique Lenaerts. “We hadden ze graag voor onze vele jeugdige lezers en bezoekers op de traditionele manier gehouden, maar dat kan dit jaar dus niet. Daarom hebben we met de gemeentelijke jeugddienst en communicatiedienst een alternatieve week opgezet. Daarbij gaan we tot en met zaterdag 28 november dagelijks om 18.15 uur een ‘voorleesfilmpje’ posten op de website en op de facebookpagina van de bibliotheek.”

Het eerste verhaaltje werd reeds voorgelezen door de Goedheiligman zelf, de volgende verhaaltjes uit de mooiste Sinterklaasboeken worden gebracht door medewekers van de bibliotheek.

Op de website van de bib zijn ook tekeningen te vinden. “Wie zo’n tekening inkleurt en voor 5 december inlevert in de bib ontvangt van ons een leuk Sinterklaascadeautje” besluit bibliothecaris Monique Lenaerts. Ook kinderen die geen lid zijn kunnen de tekening inleveren en gelijktijdig gratis lid worden van de bib. (eva)

 

Info https://riemst.bibliotheek.be/voorleesweek

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio