© Marjon Daemen

© Marjon Daemen

Warmte in het straatbeeld

Hechtel-Eksel -

Tijdens deze donkere dagen wil het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel een warmtegloed creëren door de gemeente. Met de ‘Zorg voor warmte’-actie, roepen ze de inwoners op om creatief aan de slag te gaan en van hun buurt de warmste buurt van de gemeente te maken.

Marjon Daemen

“In donkere tijden gaan we op zoek naar licht en warmte. Daarom hing de technische dienst de kerstverlichting dit jaar al vroeger op”, zegt schepen van welzijn Johan Feyen. “. Maar we willen nog meer sfeer en daarvoor vragen we de hulp van onze inwoners. Samen creëren we een warmtegloed doorheen de hele gemeente. Een eerste stap is alvast kerstverlichting en -decoratie voor het raam hangen.”

“Daarnaast dagen we onze inwoners uit om met kleurplaten en haakpatronen aan de slag te gaan. Die zijn te downloaden via www.hechtel-eksel.be/zorg-voor-warmte of af te halen bij het KIK in Hechtel of de bib in Eksel”, vult burgemeester Jan Dalemans aan. “Kleur de plaatjes in of haak een kerstslinger. Hang ze voor het raam of steek ze bij een eenzame buur in de brievenbus”, gaat schepen Feyen verder. “Al die versieringen zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor anderen. En laat dat nu net de leuze zijn in deze coronacrisis: zorg voor jezelf, zorg voor de ander.”

Kerstbingo

Het is ook belangrijk om in beweging te blijven. Daarvoor creëerde het gemeentebestuur een leuke ‘kerst­bingokaart’. Daarmee kunnen inwoners - in hun eigen bubbel - op pad gaan om de verschillende kerstfiguurtjes in de buurt te spotten.

De seniorendienst start ook opnieuw met een belronde naar de 75-plussers van de gemeente. Want even iemand horen, kan deugd doen. “We vragen naar hun noden en zorgen ervoor dat een medewerker van de ­seniorendienst of een vrijwilliger hem/haar helpt om die nood in te vullen”, aldus Feyen.

Wil je helpen met de belronde? Dat kan door je kandidaat te stellen via www.hechtel-eksel.be/help. Heb je zelf nood aan hulp of een babbel? Aarzel dan niet om het OCMW te contacteren via info@ocmwhechtel-eksel.be

https://www.hechtel-eksel.be/zorg-voor-warmte


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio