©  EPA-EFE

Kevin De Bruyne begrijpt er niets meer van: “Ik ken de regels van hands niet meer”

Manchester is moeizaam aan het seizoen begonnen in de Premier League. Tegen Tottenham ging het een tweede keer onderuit, voor de vijfde keer liet het punten liggen. Nochtans scoorde Laporte nog voor de rust de gelijkmaker, maar tot onvrede van Man City werd die treffer afgekeurd voor voorafgaand hands van Gabriel Jesus. Of het effectief hands was, kon Kevin de Bruyne niet zeggen. Hij ziet door de bomen het bos niet meer na alle reglementswijzigingen.

Raf Hermans

“Ik ken de regels eerlijk gezegd niet meer”, zuchtte De Bruyne voor de camera’s van Sky Sports. “Ik dacht dat het op de bovenarm geen hands meer was na de laatste wijzigingen. Maar nu is het bijna in het midden van zijn arm … Iedereen ziet dat het op de bovenarm was. Maar ik ken de regels niet meer. Morgen zeggen analisten en de ref weer iets anders, het maakt niet uit.”

Is het niet ver gekomen als zelfs de spelers de regels niet meer weten? “Ik speel nu 12 jaar profvoetbal, en in de eerste negen jaar was er geen enkele reglementswijziging. In de laatste drie jaar volgen de veranderingen elkaar op. Ik snap niet goed waarom. Voetbal is zo’n mooie sport. Maar de personen die de regels maken, zouden mensen moeten zijn die op dit moment in de voetbalwereld actief zijn. Ik weet niet wie ze nu maakt, maar er ontbreekt consistentie.”

Het lijkt erop dat we een vreemd Premier League-seizoen krijgen. Er steekt nog niemand bovenuit en enkele verrassende teams draaien bovenaan mee. De Bruyne is niet verrast. “We hadden zeven dagen voorbereiding. Ik trainde na m’n interlandverplichtingen maar één keer. Wat verwachten mensen van ons? Soms zijn wij ook gewoon moe.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.