© cn

Gouverneur op de been voor Een Hart voor Limburg: “Limburgers moed en hoop geven”

GENK -

Om bedrijven en bedrijfsmedewerkers er toe aan te zetten een rondje te lopen voor Een Hart voor Limburg gaf gouverneur Jos Lantmeeters vrijdag alvast het voorbeeld in het bos van Kattevennen.

Hij kreeg daarbij de hulp van Kristie Deckers, coördinator van het Streekfonds Een Hart voor Limburg, en Dario D’Arpino, journalist van TVL. Rond-je Limburg, zo heet de nieuwe actie die Een Hart voor Limburg in leven riep. En wel met een meerledig doel. “We willen in deze moeilijke en donkere tijden Limburgers moed en hoop geven”, zegt Kristie Deckers. “Ze samen warm maken om 250 keer de afstand van onze provinciegrenzen te bewegen. Dat komt neer op bijna 100.000 kilometer. Dat is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar je steunt er ook het goede doel mee.” Aan bedrijven en organisaties wordt gevraagd zich te registreren op de website van Een Hart voor Limburg en voor elke deelnemer vijf euro te doneren. Ook individueel deelnemen kan.

Gouverneur Jos Lantmeeters trok met enthousiasme zijn loopschoenen aan. “Behalve het goede doel zou ik ook graag willen dat Limburgers aan sporten geraken”, zegt Lantmeeters. “Dat is ook in coronatijden belangrijk. Je kan met vier mensen gaan lopen. Als je er ook nog eens mee kan helpen is dat mooi meegenomen. In die zin roep ik alle Limburgers op hieraan mee te doen.” De opbrengst wordt gebruikt om projecten te financieren van instellingen, scholen en verenigingen die actief zijn met kwetsbare jongeren. De actie krijgt de steun van onze eigenste krant Het Belang van Limburg, TVL en de fietsonderneming Bioracer. Deelnemen kan nog tot 31 maart van komend jaar.  


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio