© Philomene Haex

© Philomene Haex

© Philomene Haex

© Philomene Haex

© Philomene Haex

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Oma en opa maken coronaproof klasje in de tuin

Leopoldsburg -

Oona, Finn en Jelle gaan graag op bezoek bij opa en ‘nana’. Maar nu het allemaal coronaproof moet zijn, heeft hun opa iets creatiefs bedacht en het is ook nog allemaal heel erg nuttig. Speciaal voor zijn kleinkinderen richtte hij zijn tuinhuisje in als een echt klas.

Philomene Haex

In zijn tuinhuisje heeft de opa van Oona, Finn en Jelle een volledig klasje ingericht. Hij heeft er lang aan gewerkt en alle meubeltjes in het nieuw gestoken. “Ikzelf heb ook veel werk gehad met de inrichting. En vooral met het studiemateriaal, want ik geef namelijk les aan mijn broertje Finn (eerste leerjaar) en mijn nichtje Jelle (tweede leerjaar)”, zegt Oona, die zelf in het vijfde leerjaar zit.

Knutselen en actualiteit

“Alle lessen, rekenen en taal, zijn op maat voorbereid. Maar ik geef ook tekenles en knutselen”, gaat Oona verder. “Ook leer ik mijn broer en nichtje over de actualiteit, zoals bijvoorbeeld over 1 november en 11 november. Mijn leerlingen zijn heel ijverig en dus spenderen we vele uren in het klasje. Ik organiseer ook leuke pauzes en na de schooluren als het donker wordt, spelen we verstoppertje. Nana (oma) zorgt buiten voor lekkere kippensoep of een croque uit het vuistje en in het donker is dat heel speciaal natuurlijk.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio