RECEPT. Poké bowl met falafel en roze saus

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu een recept met Hawaïaanse toets in de vorm van een poké bowl met falafel en roze saus.

vwh

Boodschappenlijst

(voor 2 flinke eters)

Vulling poké bowl:

  • 1 pakje falafelmix (ong. 160 g)
  • 2 rode bietjes (voorgekookt en voorverpakt)
  • 1/3 komkommer
  • 80 g sojaboontjes (edamame)
  • 1 avocado (eetklaar/rijp)
  • 1 rijpe mango (geschild)
  • scheutje honing
  • scheutje azijn
  • olijfolie
  • zout

De rijst

  • 200 g snelkookrijst
  • zout

De saus

  • 150 g natuuryoghurt
  • (sap van de voorgekookte bieten)
  • blaadjes verse munt
  • peper & zout

Om te serveren

  • 1 grote bowl per persoon

Bereiding

groenten en fruit

  • schil de komkommer, lepel de zaadjes eruit, snijd in dunne plakjes en marineer in een mengsel van wat azijn, olijfolie, een beetje honing en een snuif zout
  • pel de avocado en snij het vruchtvlees in langwerpige plakjes
  • bewaar wat bietensap en snij de rode biet in blokjes
  • strooi wat grof zout over de sojaboontjes en meng er een scheutje olijfolie doorheen
  • schil de mango en snij het vruchtvlees in dobbelstenen

Tip: Wil je de mango decoratief presenteren, kijk dan naar de eenvoudige techniek die Dominique demonstreert in Cook Ensemble.

falafel in een wip

  • meng de falafelmix met kokend water, zoals aangegeven op de verpakking, en laat wellen
  • rol het mengsel tot balletjes en druk deze een beetje plat tussen je handpalmen
  • verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de falafels goudbruin

rijst

  • kook de rijst gaar in water met een beetje zout

roze saus

  • meng wat bietensap door de yoghurt
  • snipper blaadjes munt fijn en meng ze erdoor
  • kruid de roze saus met peper en zout

poké bowls vullen

  • schep eerst een portie rijst in de bowl
  • schik porties biet, komkommer, sojaboontjes, plakjes avocado en blokjes mango tot een kleurrijk palet, bovenop de rijst
  • leg er een portie falafels bovenop en werk af met de roze saus

‘Cook ensemble’, elke weekdag op 18 u 45 op VIER

Meer over Vier

Niet te missen