Triagepost ook in Voeren.  © Nico Meens

Ook triagepost in Voeren

Voeren -

Ook in Voeren zijn er de laatste weken een hoog aantal COVID-19 besmettingen vastgesteld. De voorbije weken werd duidelijk dat de druk op de huisartsen overal in het land sterk toegenomen is. Naast gewone zorg moeten ook heel wat patiënten getest en opgevolgd worden. Na de stijging van het aantal besmettingen in Voeren, werd duidelijk dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn om de dokters te ondersteunen in hun opdracht. Na overleg werd er beslist om ook in Voeren een lokale triagepost te openen.

Na overleg met alle partners, waaronder de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg die de regionale situatie rond corona van nabij mee opvolgt, werd daarom door het bestuur beslist een lokale triagepost voor de Voerenaars te openen. Hierdoor wordt aan de Voerenaars de mogelijkheid geboden om zich op een snelle, efficiënte en veilige manier te laten testen. Het resultaat van de test kan eenvoudig geraadpleegd worden via https://www.mijngezondheid.belgie.be.

De triagepost is operationeel sinds 13 november. De triagepost is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 12u tot 13u. Langskomen in de triagepost kan enkel op afspraak en na doorverwijzing van de huisarts. Het blijft dus nog steeds de bedoeling om eerst de huisarts telefonisch te contacteren.

ELZ ZOLim omvat de inwoners van Bilzen, Tongeren, Hoeselt, Riemst, Voeren en Herstappe

Meer info:

Joris Gaens, burgemeester, joris.gaens@devoor.be , 04/381 99 56


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio