©  Francis Masure

Popkoor Vocal4’s fietst en wandelt naar Scherpenheuvel

Sint-Truiden -

De leden van Popkoor Vocal4’s uit Sint-Truiden missen elkaar tijdens deze tweede lockdown. Daarom zoeken ze alternatieven om toch contact met elkaar te houden.

Francis Masure

“Er mag en kan niet meer samen gerepeteerd en gezongen worden door de verstrengde coronaregels. Enerzijds respecteren we natuurlijk de regels, anderzijds is de nood om elkaar nog eens te ontmoeten ook groot. Daarom heb ik dit initiatief genomen.” Aan het woord is Joan Poelmans, organisator van kleinschalige fiets- en wandeltochten voor de leden van het koor. De deelnemers vertrekken in groepjes van vier en fietsen of wandelen dan naar een afgesproken bestemming.

“Onze eerste bestemming was Scherpenheuvel. Mede door het prachtige herfstweer werd het een leuke ervaring. Er waren acht fietsers en acht wandelaars die netjes verdeeld per vier deze eerste uitdaging aangingen”, zegt Joan. “We waren blij om elkaar toch te kunnen ontmoeten aan de basiliek van Scherpenheuvel, weliswaar met de nodige afstand”, zegt Viviane, bestuurslid en een van de fietsende deelneemsters.

En wie weet ontstaat er uit dit prachtig initiatief na de coronacrisis wel een wandel- en fietsclub binnen de vereniging. Het bestuur van Vocal4’s is Joan in elk geval dankbaar voor de organisatie van deze tochtjes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio