Nieuwe parkeerautomaten in Tongeren centrum

Tongeren -

Vorige week werden 44 parkeerautomaten vernieuwd in het centrum van Tongeren. Het merendeel van de parkeerautomaten was meer dan 10 jaar oud en daardoor ook aan vervanging toe.

Nico Francois

Burgemeester Patrick Dewael: “Door de gewijzigde veiligheidseisen en functionaliteiten was een aanpassing van de betaaluitrusting van de parkeerautomaten noodzakelijk. Men kan vanaf nu veilig contactloos betalen aan de automaten en het probleem met de betaalkaartlezers en soms moeilijk leesbare schermen werd opgelost en er werd definitief een einde gesteld aan verouderde contracten. Bovendien pakken we met dit geautomatiseerd systeem ook het zwerfvuil aan. Bij een boete steekt er immers geen briefje meer achter de voorruit maar u ontvangt de boete per post.

”De kostprijs bedraagt 69.670,44 euro per jaar voor de 44 parkeerautomaten waarvan 14 parkeerautomaten met klavier voor nummerplaatingave en 30 parkeerautomaten zonder klavier. “We hebben ervoor gekozen om alle parkeerautomaten gelijktijdig te vernieuwen. Dit biedt vele voordelen zowel budgettair als naar uniformiteit in het straatbeeld, eenzelfde bedieningswijze van alle automaten in de verschillende parkeerzones en zodoende kunnen alle parkeerautomaten in éénzelfde besturings- en opvolgingssysteem geïntegreerd worden. Alle parkeerautomaten zijn ook voorzien van nieuwe bestickering mbt. het sms- en app-parkeren”, besluit schepen van mobiliteit, Patrick Jans.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio