©  Roel Burgler

Stadsbestuur Borgloon belt 80-plussers op

Borgloon -

De voorbije maanden waren niet gemakkelijk. We moesten onze vrienden en familie missen. Een helpende hand of een troostende schouder was vaak niet meer mogelijk. Zeker voor onze ouderen is dat problematisch. Zij behoren tot de meest kwetsbare groep van onze samenleving en dreigen in een sociaal isolement te geraken. Telefonisch contact is dus erg belangrijk. Het lokaal bestuur Borgloon zal daarom in de loop van de volgende weken alle 80-plussers opbellen met de vraag: 'Hoe gaat het met u?'.

Marijke Leys

Met deze telefoontjes wil het stadsbestuur de Loonse 80-plussers informeren maar vooral luisteren naar hun noden en behoeftes en oplossingen zoeken als er hulpvragen zijn. Als men aangeeft dat er extra hulp nodig is, zal de nodige ondersteuning geboden worden, eventueel door de hulp van vrijwilligers (i.s.m. Warm Borgloon) in te schakelen. Eerder dit jaar namen medewerkers van verschillende stadsdiensten al contact op met de senioren. Helaas vinden ze niet van iedereen een nummer terug. Ken jij iemand die de vorige keer geen telefoontje ontvangen heeft? Heeft jouw vader, moeder, opa of oma enkel een gsm-nummer? Bezorg dan zijn/haar naam en nummer aan de infodienst (infodienst@borgloon.be of tel. 012 67 36 63) en help het stadsbestuur om zo veel mogelijk ouderen te bereiken.

Om deze eenzame periode zo aangenaam mogelijk te maken voor de 80-plussers en om voor de nodige afleiding te zorgen, engageert de bibliotheek van Borgloon zich bovendien om boeken (ook luisterboeken, dvd’s, e.d.) aan huis te bezorgen bij ouderen. Tijdens het telefoongesprek zullen de stadsmedewerkers polsen of er interesse is in zo’n boekenpakket. Mensen die hulp nodig hebben of met vragen zitten, kunnen ook steeds zelf bellen naar de coronahulplijn van de stad via het nummer 012/67.36.73 of contact opnemen met het Sociaal Huis Borgloon.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio