Café Run Inn overleeft tijdens corona

Peer -

Het dorpscafé Run Inn in Kleine-Brogel is een van de vele cafés die moeten sluiten door corona. Het pas begonnen café had de sluiting tijdens de eerste golf kunnen overleven en volgens de eigenaars Maarten Roeffaers en Koen Winters gaan ze het deze golf ook halen. Ze laten het werk in de tussentijd niet stilliggen, integendeel, ze hebben veel plannen voor de komende tijd.

Elke Masset

Run Inn is een dorpscafé in Kleine-Brogel dat begin 2020 werd overgenomen door nieuwe eigenaars. Volgens de eigenaars Koen en Maarten hebben ze ondanks corona al veel bijgeleerd. Ze moesten heel flexibel zijn met al de maatregelen die constant veranderden. Ook hebben ze nieuwe troeven. Ze hebben al hun bierproeverijen online of deels online moeten doen. Dit gaan ze waarschijnlijk blijven doen wanneer de coronapandemie achter de rug is.

Maarten en Koen hebben sinds het begin hun uiterste best gedaan om alle maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. Ze hebben tafels uit elkaar moeten zetten, volglijnen op de vloer moeten plakken zodat er plaats is voor de medewerker om naar de tafels te gaan en alle stoelen van hun toog weggedaan.

Het café gaat waarschijnlijk de 2de golf net als de 1ste golf kunnen overleven. Maarten en Koen willen een paar acties doen tijdens de sluiting om toch nog wat geld te verdienen. Ze gaan bijvoorbeeld een Stay-At-Home MusicBar doen. Daar kunnen mensen zich voor inschrijven. Op de dag zelf kunnen mensen thuis online muziek van een DJ volgen. Ze kunnen dan ook biertjes drinken en hapjes eten die de medewerkers bij hun thuis zullen afleveren. Ook hebben ze nog hun maandelijkse bierproeverij. Dan brengen Maarten en Koen bierpakketjes met extra snacks naar de mensen thuis en via een online sessie geven ze op een bepaalde datum extra informatie over de biertjes. Wellicht komt er ook een sinterklaasactie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio