© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

thumbnail:
thumbnail:

Veldhockeyclub Hasselt STIX traint verder

Hasselt -

Veldhockeyclub Hasselt STIX past zich aan en zorgt er ook tijdens deze moeilijke coronamaanden voor dat alle leden kunnen blijven sporten.

Hasselt Stix

Na de lange herfstvakantie met hockeystages voor de jongste leden hernemen de hockeytrainingen bij Hasselt STIX weer. “Normaal gezien werkten onze 31 ploegen deze periode de laatste competitiewedstrijden van de eerste seizoenshelft af en doken we vanaf begin december de zaal in om deel te nemen aan de indoorcompetitie”, aldus hoofdtrainer Quinten Vertessen. “Dit jaar zal de winterperiode er anders uitzien aangezien er in december en januari geen zaalhockey georganiseerd wordt. Vermoedelijk zal de hockeybond proberen om in januari de niet-gespeelde wedstrijden van najaar 2020 af te werken.”

De trainers en de sportieve cel van de snelgroeiende hockeyclub uit Hasselt pasten ondertussen de trainingsschema’s aan zodat elke leeftijd voorlopig op een veilige manier kan verder trainen. “Voor de jongste spelers en speelsters bieden we 2 of 3 trainingen per week aan in het sportcentrum van Kiewit. We werken goed samen met de sportdienst van Hasselt zodat alles op een veilige manier kan verlopen. Voor onze oudere jeugdploegen, de trimhockeyers en ons dames- en herenteam ontwikkelden we met de hulp van een aantal online tools een alternatief trainingsschema. Onze leden nemen het met dank aan partner Melosport in Strava tegen elkaar op en leggen zo veel mogelijk kilometers af. We hopen dat onze jongens en meisjes zo gemotiveerd worden om hun conditie op peil te houden. Daarnaast volgt iedereen een individueel fysiek programma en zorgt trainster Ayelén Escalera voor twee online trainingen per week. Zo blijven we contact houden met al onze leden en kan iedereen aan zijn of haar fysieke paraatheid en hockeytechniek blijven werken”, besluit Quinten Vertessen.

https://www.hasseltstix.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer