© Andre Caubergs

© Andre Caubergs

© Andre Caubergs

© Andre Caubergs

Velobomen vragen aandacht voor fietsveiligheid

Beringen -

In Beringen werden vier verlichte ‘Velobomen’ geplaatst in de deelgemeenten Koersel, Paal, Beringen en Beverlo. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid, vooral voor zwakke weggebruikers als fietsers en voetgangers.

Jean Beerten en André Caubergs

Voluit heeft in elke deelgemeente een veloboom geplaatst. In het donker is hij heel goed verlicht, een echte blikvanger. Zo zouden ook de kwetsbare weggebruikers moeten zijn. Hierbij wil men zeker aandacht voor de jongeren zodat automobilisten ze goed zien. Een fluohesje zorgt voor een betere zichtbaarheid, maar ook de fietsverlichting en een passende fietshelm zijn belangrijk. De veloboom is gemaakt van gerecycleerde onderdelen van oude fietsen en staat symbool voor een fietsveilige toekomst.

Daarnaast wordt een inzamelactie georganiseerd voor kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen. In Beringen gaan dagelijks meer dan 7500 kinderen en jongeren naar school. Het belang van veilig woon-schoolverkeer kan niet genoeg benadrukt worden. Zichtbaarheid in het verkeer is daarbij cruciaal. In deze periode van het jaar zijn de dagen het kortst, met een donkere ochtendspits en een vroege zonsondergang. Daarom worden gulle schenkers opgeroepen om verkeersveilige items (fluohesjes, helmen, lampjes, reflectoren voor de boekentas, fietsbellen enzomeer) voor kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen te doneren. Deze giften kan men in de veloboom hangen. Nadien zullen de schenkingen via lokale verenigingen voor armoedebestrijding bij kansarme kinderen terechtkomen.

De vier mooi verlichte velobomen vind je aan de Paalsesteenweg 256 in Paal, de Nijverheidsstraat 49 in Beringen, de Nieuwendijk 73 in Koersel en de Zuidstraat 175 in Beverlo.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio