Elise Vander Sande. 

Elise Vander Sande. 

KOERSNIEUWS. Lotto Soudal Ladies legt twee jonge talenten vast, Dylan Groenewegen wordt vader van zoontje

Lotto Soudal heeft twee versterkingen op zak voor de damesploeg. De Belgische Elise Vander Sande (bijna 23) en de Nederlandse Silke Smulders (19) krijgen volgend jaar een kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen. En de vriendin van Dylan Groenewegen laat weten dat het koppel in februari een zoontje mag verwelkomen.

Aanwinsten voor Lotto-Soudal Ladies

Elise Vander Sande werd in september knap vierde op het BK in Anzegem. Ze versloeg toen Annelies Dom, volgend jaar sportdirecteur bij Lotto Soudal, in de groepssprint om die vierde plaats. Met dit resultaat veroverde Elise de Belgische driekleur bij de clubrensters. Elise reed de voorbije vijf seizoenen voor Keukens Redant.

De Nederlandse Silke Smulders is een eerstejaarsbelofte en zij studeert nog. Momenteel zit zij in het tweede jaar van de bacheloropleiding Sustainable Innovation aan de universiteit van Eindhoven. Ze maakte dit jaar deel uit van de Nederlandse selectie op het EK voor beloften in Plouay waar ze achtste werd.

Dylan Groenewegen straks papa van zoontje

Dan toch ook eens opbeurend nieuws voor Dylan Groenewegen. Zijn vriendin Nine Storms maakte via Instagram bekend dat het koppel in februari een zoontje mag verwelkomen. Groenewegen kreeg vorige week nog een straf van negen maanden opgelegd voor zijn rol in de val van zijn landgenoot Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. Ook hebben Patrick Lefevere en Jakobsen zelf een rechtszaak aangespannen tegen de sprinter van Jumbo-Visma.

Veldritten Hamme en Rucphen wisselen dan toch niet van datum

De Flandriencross van Hamme en de veldrit van Rucphen, die beide voor januari gepland staan, wisselen nu toch niet van datum zoals eerder gemeld. Dat signaleert Wielerflits.be. Op de crosskalender keert de Rectavit Flandriencross van Hamme terug naar zaterdag 23 januari. De wedstrijd in Rucphen is weer naar zondag 17 januari verplaatst.

Mitchelton-Scott verlengt contracten van zeven Australische renners

Mitchelton-Scott heeft de contracten van zeven Australische renners, onder wie Luke Durbridge (29) en Cameron Meyer (32), met twee seizoenen verlengd. Durbridge is volgend jaar al toe aan zijn tiende seizoen bij het team. De huidige en viervoudige Australische tijdritkampioen maakt al sinds 2012 deel uit van het team (dat toen Orica-GreenEdge heette). Meyer is de huidige Australische kampioen op de weg. In 2011 won hij de Tour Down Under. Meyer wil volgend jaar graag schitteren op de piste tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Ook de contracten van Robert Stannard (22) en Callum Scotson (24), die dit seizoen hun debuut maakten in een grote ronde, Alex Edmondson (26), Damien Howson (28), dit jaar winnaar van de Ronde van Tsjechië, en Nick Schultz (26) werden verlengd.(gvdl)