©  Photo News

Onfortuinlijke Fabio Jakobsen zit nog steeds in het hoofd van Remco Evenepoel: “Je bent een superheld”

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) kreeg onlangs een schorsing van negen maanden voor het veroorzaken van de horrorcrash waar Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) het grootste slachtoffer van was. Remco Evenepoel draagt zijn Nederlandse ploegmaat nog altijd een warm hart toe. “Je bent een superheld”, aldus de revaliderende Belg.

Vincent Van Genechten

Op 5 augustus werd Jakobsen in Katowice tijdens de openingsetappe in de Ronde van Polen in de dranghekken gekatapulteerd, nadat Groenewegen in volle sprint de deur dichtdeed voor zijn landgenoot. De Nederlander werd zwaar geraakt in het aangezicht en verkeerde zelfs een tijdlang in levensgevaar. Hij revalideert nog altijd en nam intussen gerechterlijke stappen tegen Groenewegen.

Drie dagen na de val van Jakobsen won Evenepoel de vierde etappe in Polen. Op indrukwekkende wijze en met een voorsprong van bijna twee minuten op Jakob Fuglsang. Bij het overschrijden van de finishlijn haalde onze landgenoot het rugnummer van zijn ploegmakker boven.

“Terugblik”, schrijf hij op Instagram. “Winnen na een solo van 52 kilometer voor mijn goede vriend Fabio Jakobsen. Alle energie die ik voelde, kwam er dankzij zijn vechtlust. Nu nog steeds, terwijl we beiden herstellen, duwt hij me voort en doet hij me door muren gaan. Veel sterkte, mijn vriend. Je bent een super held. Forza Fabio.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Remco Evenepoel