Elise Mertens. ©  Photo News

Elise Mertens knokt zich naar tweede WTA-finale van het jaar in Linz

Elise Mertens (WTA 21) heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-tornooi in Linz. De 24-jarige Hamontse, het tweede reekshoofd in Oostenrijk, knokte zich in 2 uur en 5 minuten voorbij het Russische vierde reekshoofd Katerina Alexandrova (WTA-33). Het werd 2-6, 6-1 en 7-5. Mertens bereikt zo haar tweede finale van 2020 (na Praag vorige zomer). Zondag neemt Mertens het op tegen haar dubbelpartner, de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Voor Mertens wordt de finale in Linz de laatste wedstrijd van haar seizoen.

Arno Schepers/Tjorven Messiaen

LEES OOK. Aryna Sabalenka, haar dubbelpartner, wordt de tegenstander van Mertens in finale WTA Linz

Na de eerste set zag het er nochtans slecht uit voor Mertens. Aanvankelijk ging het nog gelijkopgaand, maar nadat de Russische tweemaal door de opslag van Mertens ging, stond het plots 6-2 voor Alexandrova. Maar Mertens panikeerde niet en zette de situatie helemaal recht in de tweede set. Ze gunde haar tegenstander slechts één spelletje en won de tweede set overtuigend met 1-6.

Een beslissende derde set zou bepalen wie naar de finale mocht. Deze set was meteen een heel pak spannender dan de twee voorgaande. Meteen ging Mertens door de opslag van Alexandrova, maar de Russische volgde haar voorbeeld. Bij 3-5 leek Mertens het laken naar zich toe te trekken, maar de Russische vocht terug tot 5-5. Mertens herpakte zich echter en won de beslissende set uiteindelijk met 5-7.

Het wordt zondag de achtste WTA-finale voor Mertens, de tweede dit seizoen. Midden augustus moest ze in Praag de titel aan de Roemeense Simona Halep (WTA-2) laten. Zondag kan ze na Hobart 2017 en 2018, Lugano en Rabat 2018 en Doha 2019 een zesde titel op haar palmares brengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Elise Mertens