©  Photo News

KOERSNIEUWS. Belofte Ruben Apers wordt Prof bij Sport Vlaanderen-Baloise, Nederlander Tom-Jelte Slagter stopt met koersen en gaat tractors verkopen

Transferperiode in het wielrennen. En nog heel wat renners die zonder ploeg voor het seizoen 2021 zitten. In koersnieuws verzamelen wij elke dag de meest opvallende nieuwtjes uit de wielerwereld.

WielerredactieBron: BELGA

Ruben Apers prof bij Sport Vlaanderen-Baloise

De 22-jarige Ruben Apers zal vanaf 1 januari de kleuren van Sport Vlaanderen-Baloise verdedigen. Apers komt over van het U23-team van Lotto Soudal en ondertekende een contract voor twee seizoenen. Bij Sport Vlaanderen-Baloise zal Apers zijn profdebuut maken.

 

Van de fiets naar de tractor

Tom-Jelte Slagter keert volgend jaar niet meer terug in het wielerpeloton. De Nederlander werd in 2011 prof bij Rabobank en sluit zijn loopbaan nu af in dienst van het Franse B&B Hotels - Vital Concept. Slagter (31) won onder meer de Tour Down Under in 2013 en twee ritten in Parijs-Nice in 2014. “Wielrennen was een groot deel van mijn leven, maar het is nooit mijn héle leven geweest”, vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

Slagter stapte in 2014 over naar Garmin, dat later overging in Cannondale. In 2018 en 2019 reed hij voor Dimension Data. Overwinningen bleven de laatste jaren uit voor de renner.

Het missen van ‘thuis’ werd steeds meer een last voor de Groninger, die met name in heuvelachtige ritten goed uit de voeten kon. “Elke dag van huis was er één te veel. Ik wilde het liefst gewoon bij de kinderen zijn”, vertelt hij. Slagter heeft al een nieuwe baan. Hij wordt vertegenwoordiger van tractormerk John Deere.