©  Photo News

Elise Mertens stoot door naar halve finales in Linz: “Denk niet dat ik Kim Clijsters raad ga vragen”

Elise Mertens (WTA 21) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hard/202.250 dollar). De Belgische nummer één, het tweede reekshoofd in Oostenrijk, versloeg het Russische vijfde reekshoofd Veronika Kudermetova (WTA 46) in twee sets: 6-4 en 6-1 na anderhalf uur.

Maarten Delvaux

Om een plaats in de finale neemt Mertens het tegen een andere Russin op, het vierde reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA 33). Zij was met 6-2 en 6-1 te sterk voor de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA 48). Mertens en Alexandrova stonden één keer eerder tegenover elkaar. Vorig jaar trok de Russin op het gras in het Nederlandse Rosmalen met 6-4 en 6-2 aan het langste eind.

“Ik zal haar uit haar comfortzone moeten halen en aan het lopen moeten krijgen”, blikt Mertens vooruit. “Als ze de bal goed raakt, is ze gevaarlijk. Kim Clijsters heeft er nog tegen gespeeld en als ze een goede dag heeft, is ze een heel moeilijke tegenstander. De ondergrond is hier wel niet erg snel, dat is misschien een voordeel.” Clijsters verloor in september van de Russin in de eerste ronde van het US Open.

Mertens is niet van plan om met Clijsters ervaringen over Alexandrova uit te wisselen. “Ik denk niet dat ik haar zal contacteren. Voor zo iets klein ga ik ze niet lastigvallen. Ik heb haar al even niet meer gehoord, ik weet alleen dat ze nu in de Verenigde Staten woont.”

Mertens is in Linz bezig aan haar laatste toernooi van dit seizoen. Ook Greet Minnen (WTA 109) stond op de hoofdtabel in Oostenrijk. Minnen verloor woensdag in de tweede ronde van de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 74).

Meer over Elise Mertens