Aangeboden door Samsung

© Samsung

Bijna zo goed als real-life

Waarom videochatten op de tablet enorm in de lift zit

Tablets zijn uitgegroeid tot dé manier om vanop afstand contact te houden met familie en vrienden. Het is misschien niet hetzelfde als samen in de kamer zitten, maar de Samsung Galaxy Tab S7 en S7+ doen wel hun uiterste best om je gesprekken zo gezellig mogelijk te maken.

Er zijn verrassend veel manieren om een videogesprek te voeren met je vrienden aan de andere kant van het land. Er zijn tientallen apps die het heel eenvoudig maken. Of je nu voor je werk moet overleggen vanuit je thuiskantoor, lessen moet volgen in een virtuele aula of gewoon wilt kletsen met je vriendinnen, chatten met beeld en geluid is de norm geworden.

We staan er waarschijnlijk te weinig bij stil, maar het is echt geweldig dat je dit kunt doen. Iemand horen én zien in hoge kwaliteit is nu eenmaal heel wat aangenamer en warmer dan gewoon een telefoongesprek over een krakende verbinding voeren. Het blijkt wel snel dat niet elk toestel even geschikt is om lang te keuvelen. Met een smartphone eindig je gauw met een heel beweeglijk beeld waardoor je gesprekpartner zeeziek wordt. De nodige apps installeren op je werklaptop is dan weer veel gedoe en levert je een hartig gesprek met de IT-beheerder van je werk op. Een tablet zoals de Galaxy Tab S7 of S7+ is daarom echt wel de beste optie om makkelijk te praten en videochatten met iedereen. Het gaat zelfs zo vlot dat je zonder aarzelen keer op keer een nieuw gesprek begint.

Bijna samen

Niet alle tablets presteren even goed als het gaat om de kwaliteit van een videochat. Dat heb je wellicht zelf al gemerkt. Tijdens het ‘zoomen’ valt snel op dat de camera’s en microfoons in een tablet cruciaal zijn. Slecht beeld en geluid leveren een slecht gesprek op. “Hallo, ben je er nog?”

Samsung heeft er wel voor gezorgd dat de nieuwe Galaxy Tab S7 en S7+ hier in uitblinken. Niet alleen zien en horen je vrienden je perfect dankzij de lichtgevoelige Full HD-camera vooraan en ingebouwde microfoon, door het grote loepzuivere scherm van deze Samsung-tablets en de vier speakers van AKG lijken je vrienden en familie bijna bij jou in de kamer te zitten. En wat blijkt als je met heel je vriendenkring virtueel op Zoom-café gaat of moet vergaderen met collega’s? Op het grote scherm van de Galaxy Tab S7 of S7+ verschijnen al die videovensters groot genoeg zodat je iedereen kunt zien.


 

 © Samsung

Chatten op alle mogelijke manieren

Als het videochatten af en toe hapert, zal het niet aan deze Samsung-tablets liggen. Ze zijn uitgerust met de nieuwste WiFi-standaard en (optioneel) 5G, waardoor verbindingsproblemen tot het verleden moeten behoren. Oef, want makkelijk praten is het niet als je continue “je valt weg, zeg het nog eens?” moet roepen. De Galaxy Tab S7 en S7+ draaien het nieuwste Android-besturingssysteem, dus je hebt de keuze uit alle mogelijke chatapps, van Skype en Microsoft Teams tot Zoom en Meet. Plant je dus neer en maak het gezellig met je vrienden!