©  Photo News

KOERSNIEUWS. Knietrauma voor Jay McCarthy, Tarteletto-Isorex heeft al dertien renners voor 2021

Transferperiode in het wielrennen. En nog heel wat renners die zonder ploeg voor het seizoen 2021 zitten. In koersnieuws verzamelen wij elke dag de meest opvallende nieuwtjes uit de wielerwereld.

Laatste update: 15u49

Bron: Wielerredactie

McCarthy (BORA-hansgrohe) houdt “complex knietrauma” over aan val in Vuelta

De Australiër Jay McCarthy heeft aan zijn valpartij in de Ronde van Spanje een zware knieblessure overgehouden. Zijn team BORA-hansgrohe bevestigt donderdag dat de 28-jarige renner naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Duitsland is overgebracht. Daar ging hij onder het mes voor wat de ploeg een “complex knietrauma” noemt.

McCarthy viel op 26 oktober tijdens de zevende etappe van de Vuelta. Volgens zijn team wordt zijn situatie “van dag tot dag” opgevolgd en krijgt hij “de best mogelijke zorgen”.

“Ik ben dankbaar voor de steun die ik van iedereen krijg”, reageert de renner. “De zorg die ik hier in het ziekenhuis ontvang, is topklasse en ik wil iedereen bedanken voor de steunberichten. Nu concentreer ik mij op mijn herstel om weer op topsnelheid terug te keren.”

Twee jaar geleden won McCarthy in eigen land de Cadel Evans Great Ocean Road Race door in een sprint Elia Viviani te verslaan. Hij won dat jaar ook een rit in de Ronde van het Baskenland. In 2016 sprintte McCarthy naar een etappezege in de Tour Down Under.

Tarteletto-Isorex heeft al dertien renners voor 2021

Peter Bauwens heeft ondertussen dertien renners voor volgend seizoen. De baas van de continentale ploeg Tarteletto-Isorex mikte op vijftien coureur voor 2021. Zijn al zeker dat ze erbij zijn: Maxim De Poorter, Gianni Marchand, Jacob Relaes, Lennert Teugels, Julien Van den Brande, Brent Van de Kerckhove. Het lijkt erop dat Michael Van Staeyen de zevende prof wordt. De Albanese kampioen Yiber Sefa en Enzo Wouters, Stijn De Bock, Elias Van Breussegem en Thomas Joseph blijven eveneens. Gil D’Heygere, ex-nationale kampioen bij de nieuwelingen, is nieuw bij Peter Bauwens. Voor de twee resterende plaatsen bieden zich veel renners aan. (hc)

Langeveld langer bij EF Pro Cycling

Sebastian Langeveld, ex-winnaar van Omloop Het Nieuwsblad (2011), verdedigt ook volgend jaar de kleuren van EF Pro Cycling. De Amerikaanse WorldTourploeg maakte donderdag zijn contractverlenging bekend.

Voor de 35-jarige Langeveld wordt het zijn achtste seizoen bij het team. Hij fietst er aan de zijde van Jens Keukeleire en Sep Vanmarcke (die in 2021 naar Israel Start-Up Nation verhuist).