©  AFP

Wanneer tweede eindigen een nachtmerrie wordt: MotoGP-rijder Andrea Dovizioso last een sabbatjaar in

De Italiaan Andrea Dovizioso, die de voorbije drie jaar vicewereldkampioen in de MotoGP werd, plant in 2021 een sabbatjaar. Dat maakte hij bekend via zijn sociale media.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Centimeters van elkaar tegen meer dan 100km/u: titanenduel in MotoGP tart de verbeelding

Dovizioso rijdt sinds 2013 voor Ducati maar in augustus liet hij weten dat hij het team zou verlaten. De voorbije maanden kreeg de 34-jarige Italiaan verschillende aanbiedingen, onder meer om testrijder te worden bij Honda en Yamaha, maar die sloeg hij af.

 

 ©  Photo News

Komend jaar wil Dovizioso herbronnen om dan in 2022 met een nieuw project terug te keren in de koningsklasse van het WK snelheid voor motoren.

“Ik heb een immense passie voor het racen”, schrijft de nummer zes in de huidige WK-stand. “Ik heb nog steeds de ambitie om te strijden en te winnen. In zal terugkeren naar de MotoGP wanneer ik een project vind waarin ik diezelfde passie en ambitie herken, binnen een organisatie die mijn doelen, waarden en werkethiek deelt. Nu focus ik mij op het zo goed mogelijk beëindigen van het WK, en ik ben al begonnen met het uitwerken van projecten met mijn partners.”