© Bryan Verleysen

Dansen op het ritme van de lockdown

Blijven sporten wordt alsmaar moeilijker door de lockdown. Zo werden onder andere alle dansscholen verplicht om te sluiten. Dansers kunnen niet meer in groep trainen en voorbereiden voor wedstrijden wordt alsmaar moeilijker. Chayenne Otten is trainer bij dansschool Jedagro in Oudsbergen en geeft haar dansers nu les via Zoom en Instagram live. Bewegingscoach Pieter-Jan Depauw meldt dat het belangrijk is dat jongeren blijven sporten.

Bryan Verleysen

"Voor veel jongeren is sport een uitlaatklep. Daarnaast is sporten ook belangrijk voor de motorische ontwikkeling van jongeren", aldus Pieter-Jan Depauw. "Het is belangrijk dat jongeren blijven sporten ook al is dat moeilijk in deze tijden. Als je nu stopt is het moeilijker om opnieuw te beginnen dan dat je zou blijven door sporten. Als je op jonge leeftijd er geen gewoonte van maakt om te sporten wordt het moeilijker om op latere leeftijd ermee te starten."

Chayenne Otten geeft dansles aan 10- tot 17-jarigen bij dansschool Jedagro in Oudsbergen. Door de coronamaatregelen zijn de dansscholen moeten sluiten en kan er dus niet meer in groep getraind worden. "De jongeren blijven dansen. Het is niet omdat ze niet meer in groep kunnen trainen dat de jongeren het dansen tijdelijk stoppen. Ik krijg als coach vaak nog filmpjes doorgestuurd van dansers die geoefend hebben. Ze vragen dan feedback en die geef ik hen met veel plezier. Dansen is een passie en de lockdown zal er dus niet voor zorgen dat dansers tijdelijk stoppen", meent Chayenne Otten.

Chayenne vindt het belangrijk dat de danslessen blijven doorgaan en zocht naar een alternatief om les te geven. Ze geeft nu dansles via Instagram live en Zoom. Ze is deze zomer gestart met dit initiatief. Haar dansers reageren positief en vinden het fijn dat ze nog altijd les kunnen krijgen. Ze zijn blij dat ze zich nog steeds kunnen voorbereiden voor de wedstrijden die eraan komen. "Ik train wedstrijdteams en vind het belangrijk dat we kunnen blijven trainen", zegt Chayenne. Het is voor haar belangrijk dat de dansers fit blijven en klaar zijn zodra de wedstrijden opnieuw beginnen.

Bewegingscoach Pieter-Jan Depauw is blij dat trainers zoals Chayenne met alternatieven komen om de jongeren te laten sporten. "Het is natuurlijk niet hetzelfde als in het echt maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Alle vormen van coaching op dit moment zijn een goed idee", besluit Pieter-Jan Depauw.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio